U "šetnji" je prema procjeni policije sudjelovalo oko 400 građana

Nastavljen mirni prosvjed građana na Turnju

VIŠE IZ RUBRIKE

  Kao što je bilo i najavljeno, danas od 17 sati mještani Turnja nastavili su „šetati” od jednog do drugog pješačkog prijelaza uz državnu cestu D1 u tom naselju.

  Podsjetimo, nakon smrtnog stradavanja 10-godišnjeg učenika Osnovne škole Turanj, Marka Mihalića u teškoj prometnoj nesreći 12. listopada, te održanog prosvjeda protekle nedjelje na kojem se okupilo oko dvije tisuće ljudi kako bi konačno završila započeta izgradnja dugo iščekivane zaobilaznice, nedjeljnim šetnjama nastavlja se prosvjed mještana sve do ispunjenja njihovih zahtjeva.  Organizatorica prosvjeda, Nataša Lemić ponovno je poručila koji im je glavni  cilj.

  -Glavni naš cilj je zaobilaznica, znači da institucije naprave svoj posao koje su trebale još prije devet godina koliko čekamo da se nastavi gradnja te zaobilaznice koja je tada bila i počela, a sve ostalo su samo privremene mjere koje tražimo da se osiguraju u okviru škole i vrtića. Znači, najglavniji cilj je da maknemo ovu D1 cestu koja prolazi pokraj škole i vrtića i da ponovno bude u izgradnji ta obilaznica, a do tada, a mi smo rekli da želimo da radovi počnu do 1. srpnja 2019. godine, mi ćemo šetati, poručila je Lemić.

  Istaknula je i kako očekuju izradu elaborata vezano uz ležeće policajce, nadzorne kamere i nogostup, ali kako im je prioritet zaobilaznica, a ostalo su samo privremene mjere sigurnosti.

  Načelnik Postaje prometne policije Karlovac, Davor Boljkovac rekao je kako je prisutnost policije sada puno veća na tom području.

  -Naša prisutnost puno je veća nego prije na ovom području jer je upravo to i zahtjev građana Gradske četvrti Turanj, a i s obzirom da traje izmiještanje postava tehničkih uređaja koji će trajno snimati na ovom dijelu, znači poglavito što se tiče nadzora brzine kretanja, istaknuo je.

  Komentirao je naplatu kazni za parkiranje u posljednje vrijeme na tom području.

  -Bilo je i novčanih kazni što s tiče ovog dijela parkiranja, ali samo u zoni pješačkog prijelaza. Dakle, pet metara do pješačkog prijelaza nema parkiranja. Policija će u dogovoru s koncesionarom nastojati riješiti da se u tom dijelu postave fizičke zapreke ili nešto slično kako građani ne bi nepotrebno bili izloženi, odnosno kako im ne bi bila dana mogućnost stajanja na takvom mjestu, rekao je  Boljkovac.

  U mirnom prosvjedu je prema procjeni policije sudjelovalo oko 400 građana,  a priključio im se i gradonačelnik Damir Mandić.