Petero vozača dobilo priznanja i simbolične poklone

Nagrađeni najljubazniji dugoreški vozači

VIŠE IZ RUBRIKE

  Ivica Radočaj, Ana Božić, Martin Petrčić, Dinka Furdek i Martina Protulipac petero je najboljih vozača u Dugoj Resi. Oni su danas dobili priznanja i prigodne poklone, koje su za njih pripremili dugoreška Gradska uprava, Policijska postaja Duga Resa i Autoklub Duga Resa.

  Tijekom rujna na gradskim je prometnicama drugu godinu provedena akcija „Dan ljubaznosti u prometu“, u kojoj su sudjelovali predstavnici Grada, policije i Autokluba, a koji su pratili koliko vozača poštuje prednost pješaka na pješačkim prijelazima.

  Od 127 vozača koji su bili u konkurenciji, kako je rekao načelnik Policijske postaje Dario Horvatić, ovih je petero izabrano jer se uvidom u policijsku evidenciju pokazalo da nemaju niti jedan prometni prekršaj. Horvatić je još dodao kako vjeruje da bi provođenjem ovakve akcije nekoliko puta tijekom godine, a ne samo jedan dan bilo puno više nagrađenih.

  Predstavnik Autokluba, Ivan Benković je naglasio da su u akciji sudjelovali i učenici Srednje škole Duga Resa, koji su pokazali kako se treba ponašati u prometu.

  Čestitke, ali i zahvalu najljubaznijim vozačima uputio je i gradonačelnik Tomislav Boljar, naglasivši da je spomenuta akcija hvalevrijedna, jer tako se skreće pažnja na ljude koji svakodnevno pridonose kvaliteti života u Dugoj Resi.

  Vi ste pozitivan primjer kako se ponašati u prometu. To je jedan segment ponašanja u gradu, kao što čistoća grada je ogledalo svih nas, rada gradskih službi, ali i građana tako je i sigurnost  prometu ogledalo svih sudionika, bez obzira jesu li to pješaci ili vozači.

  U razgovoru nakon dodjele priznanja, nagrađeni su skrenuli na neke probleme koje zamjećuju na dugoreškim prometnicama, a neki će kako se moglo čuti, ubrzo biti i riješeni.