Na rang listi najuspješnijih bolnica, karlovačka na osmom mjestu

Na rang listi najuspješnijih bolnica, karlovačka na osmom mjestu

VIŠE IZ RUBRIKE

    Agencija za kvalitetu i akreditaciju u zdravstvu i socijalnoj skrbi provela je kontrolu i vrednovanje kvalitete i uspješnosti rada u 26 hrvatskih bolnica te sačinila rang ljestvicu najuspješnijih bolnica u Hrvatskoj. Među njima je i bila i karlovačka Opća bolnica čiji nam je ravnatelj dr. Ervin Jančić rekao.

    -Rangirani smo između sedmog i osmog mjesta, ovisno o čemu se radi; da li se radi o parametrima akutnog infarkta miokarda, zbrinjavanja akutnog moždanog udara ili antibiotske profilakse pri operaciji kolorektalnog tumora. To je rezultat napora cijelog tima i svih odjela. U ovom slučaju analiza je obuhvatila Abdominalnu kirurgiju, Interna – kardiologija i Odjel neurologije s Jedinicom za liječenje akutnog moždanog udara. Rezultat je to višegodišnjeg truda i napora.

    Dodatno je još prokomentirao rang na ljestvici karlovačke bolnice.

    -Uvijek ima prostora za poboljšanje i do prvog mjesta nas dijeli sedam mjesta te će nas to potaknuti na još bolji rad. Još moramo poraditi dodatno na kvaliteti i pristupačnosti, brzini te na taj način dosegnuti s postojećim kadrom. U prilog tome ide i činjenica da imamo i veći broj specijalista i užih specijalista, a kroz projekt dnevnih bolnica i nešto nove opreme. Stoga i vjerujem i budućnost ove ustanove.

    Inače, na vrhu ljestvice najuspješnijih bolnica je KBC Rijeka, slijede KBC Sestre Milosrdnice te na trećem mjestu Opća županijska bolnica Vukovar i Bolnica hrvatskih veterana.