Prvi Karlovački

Na nedjeljnim mjesnim izborima u Karlovcu pravo glasa ima 47.406 birača

12.04.2019

Izbori

U GČ zaprimljeno 45 kandidacijskih lista, a u MO - 41

Gradsko izborno povjerenstvo grada Karlovca obavilo je sve potrebne pripreme kako bi se u nedjelju mogli održati izbori za mjesnu samoupravu.

Izbori će biti provedeni u 12 gradskih četvrti grada Karlovca i za njih je zaprimljeno 45 kandidacijskih lista. Za 26 mjesnih odbora gradsko izborno povjerenstvo je pak zaprimilo 41 kandidacijsku listu. Izbori se održavaju od 7 do 19 sati i povjerenstvo je sve pripremilo za njihovo održavanje. Nakon podjele materijala, birački odbori će otvoriti birališta na kojima će građani grada Karlovca moći dati svoj glas za izbor vijeća mjesne samouprave, izjavila je predsjednica Povjerenstva Marina Golubić i dodala.

Za područje grada Karlovca zaključeni su popisi birača i glasovat će 47.406 birača. Nakon zatvaranja birališta u nedjelju u 19 sati birački odbori su dužni obraditi izborni materijal i dostaviti ga gradskom izbornom povjerenstvu koje će utvrditi rezultate glasovanja. Rezultati trebaju biti objavljeni najkasnije do ponedjeljka do 19 sati, no očekujem da će rok biti i kraći. Nakon toga teče rok za eventualno ulaganje prigovora i poslije toga  se proglašavaju službeni rezultati  izbora za članove vijeća mjesne samouprave za područje grada Karlovca.

Na svim biralištima bit će i promatrači, a u 11 i 16 sati povjerenstvo će objaviti i podatke o izlaznosti. (m.m.)