Bio je to dotad najveći skup u povijesti Hrvatske, koji je najavio raspad SFRJ, Domovinski rat i borbu za samostalnu Hrvatsku.

Na današnji dan 1989. godine Prljavo kazalište održalo legendarni koncert

VIŠE IZ RUBRIKE

    Na današnji dan, 17. listopada 1989.  članovi Prljavog kazališta na glavnom zagrebačkom trgu održali su legendarni koncert, na kojem se okupilo više od 250 tisuća ljudi. Brojka je to koja je iznenadila i same 'Prljavce', koji, kako je godinama kasnije Mladen Bodalec priznao, "nisu imali predodžbu o tome što će se dogoditi na Trgu". Dodao je kako su danima prije tog koncerta već bili na turneji, promovirali album 'Zaustavite zemlju', održavali koncerte diljem Hrvatske, punili dvorane i stadione i zbog velikog interesa organizirali dodatne koncerte.

    -Ni po čemu taj koncert nije trebao biti drukčiji od naših dotadašnjih nastupa. Znali smo da postoje određeni problemi s politikom te da fanovi dolaze organiziranim autobusima, čak i iz Slovenije. No nismo ni zamišljali da bi se na Trgu moglo okupiti četvrt milijuna ljudi u onoj prekrasnoj atmosferi, prisjetio se Bodalec.

    Ipak, bio je to sve, samo ne običan koncert na kojem se od početka osjećao snažan nacionalni naboj, što je posebno bilo vidljivo prilikom izvođenja pjesme 'Mojoj majci' (Ruža Hrvatska), kada su zapaljenje stotine bengalki, razvijene su zastave i šalovi Dinama...

    Bio je to dotad najveći skup u povijesti Hrvatske, koji je najavio raspad SFRJ, Domovinski rat i borbu za samostalnu Hrvatsku, piše direktno.hr.