Bit će proglašeni i najvolonteri u Karlovcu u 2018. godini

Na 10. Sajmu udruga svoj rad predstavit će 72 udruge

VIŠE IZ RUBRIKE

  Na 10. Sajmu udruga koji će biti održan ove subote na Šetalištu dr. Franje Tuđmana sudjelovat će 72 udruge.

  -Ove godine prijavile su se 72 udruge koje će predstaviti svoje projekte i programe, od sportskih, plesnih, udruga koje se bave djecom…. Dakle široka lepeza svega onoga što već cijelu godinu radimo u našem gradu, istaknula je Aleksandra Podrebarac, predsjednica Udruge Carpe Diem.

  Na platou ispred „žabe“ predstavit će se plesne udruge sa svojim programom, u šancu će biti održana već tradicionalna „Viktorijada“, ove godine međunarodnog karaktera, na kojoj bi se trebalo okupiti tristotinjak izviđača, dok će se u drugom dijelu šanca predstaviti sportske udruge.

  Gradonačelnik Damir Mandić rekao je kako smatra da ne treba naglašavati i ponavljati koliko su udruge važne u svakom gradu, a posebno u Karlovcu.

  -I ta jedna sinergija ili suživot Grada Karlovca i svih udruga iz raznih područja daje na neki način poseban „okus“ našem gradu i našem svakodnevnom življenju. Jasno je da udruge u svom djelovanju pokrivaju široku lepezu interesa i zanimanja naših građana i u tom kontekstu ih mi i podržavamo, izjavio je gradonačelnik. Naglasio je kako je Grad Karlovac u 2018. godini za sva područja i aktivnosti kojima se bave udruge izdvojio gotovo 11 milijuna kuna.

  Udruge svojim djelovanjem, kako je istaknuo, ne samo tijekom godine, nego i kada se održavaju neke manifestacije važne za naš grad poput Dana grada ili adventa, daju poseban doživljaj. Na kraju je pozvao sve sugrađane na Sajam udruga, da se upoznaju sa svim što one rade i pritom korisno ispune svoje slobodno vrijeme.

  Budući prošli vikend zbog vremenskih uvjeta nije bio održan Festival volonterstva, ove subote će u sklopu Sajma udruga svoje volonterske programe predstaviti i sve udruge koje su trebale sudjelovati na tom Festivalu te će biti proglašeni naj volonteri u gradu Karlovcu u 2018. godini.

  -S obzirom da će se u subotu održati Sajam udruga, ono što posebno valja istaknuti u radu svih udruga je taj volonterski dio. Naime, bez obzira na podršku koju Grad pruža, odnosno na način gdje oni sami osiguravaju sredstva za svoje funkcioniranje, najveći dio njih zaista funkcionira na jednoj volonterskoj osnovi. Mislim da Karlovac kao grad tu može stvarno biti ponosan jer taj volonterski duh u Karlovcu se vidi, puno dobrih stvari u Karlovcu se radi prije svega iz volonterskog raspoloženja i u tom dijelu u subotu i dolaskom na ovaj Festival, odnosno na Sajam udruga odat ćemo priznanje svima onima koji stvarno svoje slobodno vrijeme posvećuju i daju gradu Karlovcu, poručio je  gradonačelnik Mandić.

  Sajam će biti otvoren od 10 do 13 sati.