Drugi nacionalni susret motorista i oldtimera

Molitva za najugroženije sudionike u prometu djecu i motoriste

VIŠE IZ RUBRIKE

    U sklopu akcije "Sigurnost u prometu" u suradnji s Policijskom upravom karlovačkom, Nacionalno svetište svetog Josipa organiziralo je molitvu s i za najugroženije sudionike prometa pješake, odnosno djecu i školarce, te motoriste. Molitva je održana u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu u ponedjeljak na Dan neovisnosti Republike Hrvatske. Misno slavlje predvodio je rektor svetišta monsinjor Antun Sente u koncelebraciji sa župnikom i župnim vikarem župe svetog Luke u Novsko velečasnim Milanom Vidakovićem i velečasnim Josipom Prpićem te umirovljenim svećenikom i organizatorom brojnih susreta motorista i ljubitelja starih vozila prečasnim Josipom Pepekom Komorčecom.

    U prigodnoj je homiliji monsinjor Sente, oslanjajući se na Isusov poziv da se obavljaju zapovijedi pozvao sudionike misnog slavlja da se svi sudionici u prometu drže prometnih uputa i propisa, nadalje da učenici dobro uče, da roditelji budu dobri roditelji, da djeca budu poslušni svojim roditeljima, da svatko u svojem zanimanju razvija svoj talent te se zauzeto daje na dobro zajednice. Sente je kazao da će takvim aktivnostima i naša će domovina Hrvatska biti svima blagoslovljeni prostora života, a ne samo mnogobrojnim turistima.

    Na kraju misnog slavlja prečasni Komorčec zahvalio je u ime svih motorista na organizaciji ovakvih susreta te zajedno s Antunom Presečkim, predsjednikom Hrvatskog oldtimer saveza Antunom Presečkim rektoru svetišta uručio prigodne darove.

    Nakon misnog slavlja glumici Gradskog kazališta "Zorin dom" izveli su u velikoj dvorani Nacionalnog svetišta svetog Josipa predstavu "Kata i Nino na putu do škole" kojom se najmlađe sudionike uči odgovorno sudjelovati u prometu. Stariji posjetitelji mogli su za to vrijeme razgledati izložbu fotografija "Motocross na Dubovu", koju je postavio karlovački fotograf Dinko Neskusil. Slijedio je zajednički i pojedinačni blagoslov motora i motorista, nakon čega su motoristi vođeni karlovačkim policajcima na motorima napravili defile gradskim ulicama do središnjeg gradskog trga u karlovačkog Zvijezdi, gdje je bio organiziran slavljenički program u organizaciji Gradske uprave. Članovi karlovačkih moto klubova poveli su potom moto goste ih svih dijelova Hrvatske karlovačkim krajem u panoramsku vožnju. U poslijepodnevnim satima Nacionalno svetište svetog Josipa posjetili su članovi župnog zbora iz Kneginca pored Varaždina.