Predstavit će se inovatori iz sedam zemalja

Mladi karlovački inovatori na Agro Arci - tema ovogodišnje izložbe Pametna poljoprivreda

VIŠE IZ RUBRIKE

    Članovi Udruge inovatora Karlovačke županije među kojima i mladi, učenici karlovačkih škola predstavit će se zajedno s inovatorima iz sedam zemalja na ovogodišnjoj Međunarodnoj izložbi inovacija ARCA i jubilarnom 10. Međunarodnom sajmu inovacija u poljoprivredi AGRO ARCA u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu od 18. do 20. listopada.

    Učenici i učitelji Šumarske i drvodjeljske škole Karlovac predstavit će projekt Libroteka – posudi – pročitaj – vrati te inovaciju Kravata stalak za olovke, a učenici Tehničke škole Karlovac, Josip Petranović i Matija Grahioo Magnetski levitator s arduinom, dok će učenik Obrtničke i tehničke škole Ogulin, Josip Županić zajedno s mentorima Marinkom Tomićem i Dariom Turkovićem predstaviti Vadilicu za sadnice. Inovaciju Rekonstrukcija kliznog ležaja brodske pumpe tipa CG predstavit će Dražen Furač iz tvrtke Tvornica turbina d.o.o., a Danijel Palajsa iz Domus trade-a inovaciju pod nazivom Skin wood, istaknuli su u Udruzi.

    Glavna tema ovogodišnje izložbe i sajma u Zagrebu je pametna poljoprivreda. O upotrebi novih tehnologija i inovacija u poljoprivredi na konferenciji koja će se održati 18. listopada, govorit će stručnjaci s Fakulteta elektrotehnike i računalstva sveučilišta u Zagrebu, Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu, Inovacijskog centra Nikola Tesla, stručnjaci iz poznatih tvrtki Agrivi, Skyfarm, iN2 i drugi.

    Izložba i sajam bit će zatvoreni već tradicionalnom svečanom dodjelom nagrada.