Migranti na mostu uzvikuju: "Open border"

Migranti probili policijski kordon, zatvorena granica

VIŠE IZ RUBRIKE

  Migranti koji su noć proveli u blizini graničnog prijelaza Velika Kladuša - Maljevac, čekajući na ulazak u Hrvatsku iz Bosne i Hercegovine, probili su prvi kordon pripadnika granične policije BiH i probili se do drugog kordona granične policije BiH.

  Na ovaj način između 150 i 200 migranata našlo se na mostu koji iz BiH vodi ka graničnom prijelazu u Republici Hrvatskoj. Granični prijelaz Maljevac trenutno je zatvoren za sav promet.

  Migranti, među kojima se nalaze i žene i djeca, prilično su uznemireni, tako da se povremeno sukobljavaju s pripadnicima policije.

  Migranti na mostu uzvikuju: "Open border" (Otvorite granice).

  Više od stotinu migranata proteklu noć je provelo u blizini graničnog prijelaza Velika Kladuša - Maljevac čekajući na prelazak iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku.

  U utorak u poslijepodnevnim satima oko 400 migranata stiglo je u blizinu tog graničnog prijelaza, a policija je na oko 100 metara od prijelaza postavila zaštitnu žutu traku i onemogućila im da dođu u Hrvatsku.

  Među migrantima, koji su proteklu noć proveli u improvizovanim šatorima ili pod otvorenim nebom, nalazi se znatan broj žena i djece.

  Izvor: N1