Posao u MORH-u Melita zamijenila poljoprivredom

Melita Vrbanek iz Ozlja najuzornija hrvatska seoska žena

VIŠE IZ RUBRIKE

    Melita Vrbanek posao u MORH-u zamijenila je poljoprivredom. Nositeljica je OPG-a koji se bavi vinogradarstvom i vinarstvom, a u sektoru ekološke proizvodnje ovčarstvom, uzgojem žitarica, heljde i buča golica. Zajedno sa suprugom obrađuje 45 hektara poljoprivredne površine.

    Pod pokroviteljstvom hrvatske zastupnice u Europskom parlamentu Marijane Petir održan je 19. Izbor za najuzorniju hrvatsku seosku ženu. Ovogodišnje natjecanje održano je u Zagrebu, a žiri na čelu s predsjednikom Zdravkom Tušekom, ravnateljem Savjetodavne službe Hrvatske, za najuzorniju hrvatsku seosku ženu za 2018. godinu izabrao je Melitu Vrbanek. Titulu druge pratilje odnijela je Ljiljana Kolarec iz Bapske, dok je prvom pratiljom proglašena Božica Perić iz Viškovaca.

    Udruga „Uzorne hrvatske seoske žene“ na čelu s predsjednicom Katicom Jerleković organizirala je ovaj, 19. po redu Izbor za najuzorniju hrvatsku seosku ženu, a  eurozastupnica Marijana Petir njihov rad prati te ih podupire od samih početaka. Petir je i ove godine kao nagradu za pobjednicu izbora osigurala put u Bruxelles i posjet europskim institucijama.

    Prije nego što proglasimo pobjednicu, želim vam reći da ste za mene sve pobjednice, jer se svakodnevno suočavate s mnogim izazovima i da iz njih niste izašle kao pobjednice ne biste bile tako uspješne i ne bi danas bile ovdje, među ostalim rekla je Petir, na čiju je inicijativu pitanje hrvatskih seoskih žena podignuto na EU razinu.

    Posjetitelji su uz uzorne žene imali priliku pogledati i etno modnu reviju kolekcija „Licitarsko srce“ i „Zelena i plava Hrvatska“ dizajnerice Mine Petre.