Organizator maratona je Udruga Specijalne jedinice policije "Grom"

Maraton od Karlovca do Sošica posvećen hrvatskom vitezu Miroslavu Perisu

VIŠE IZ RUBRIKE

    Udruga Specijalne jedinice policije "Grom" Karlovačke županije organizator je 1. Maratona žumberačkom vitezu Domovinskog rata Miroslavu Perisu, koji je kao pilot zrakoplovstva Hrvatske vojske poginuo u akciji tijekom Domovinskog rata. Maraton se trči  od Karlovca do Sošica na Žumberku, a start je bio danas u osam sati na karlovačkom Korzu. Inicijator i jedan od sudionika utrke Nikica Vrabac istaknuo je da u maratonu sudjeluje osam trkača.

    -Sudjeluje osam hrabrih trkača na ovom maratonu, koji je posvećen našem pilotu i vitezu Domovinskog rata Miroslavu Perisu, Trebalo nas je biti i više, no neki koji su se najavili nisu mogli doći zbog obiteljskih i radnih obaveza. Ruta trčanja je Karlovac, Mahično, Krašić, Kostanjevac i Sošice. Trčimo 43 kilometra. Pravi maraton i nešto više, rekao je Vrabac.

    Sudionici utrke stići će u Sošice tijekom poslijepodneva te ondje položiti vijenac i upaliti svijeće pred bistom Miroslava Perisa. Na startu su uz predstavnike obitelji Miroslava Perisa potporu trkačima dali i zamjenik gradonačelnika Grada Karlovca Ivan Mrzljak te zamjenica župana Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin.