Prvi Karlovački

Mandić uvjeren u pobjedu u drugom krugu, a koga priželjkuje: Ne želim biti bahat, ali tko god to bio!

Autor: Miloš Milovanović

12.05.2021

Izbori

HDZ brine o gradu ravnomjerno, pokrivamo sva područja našeg života i vjerujem da imamo kvalitetna rješenja za sva ta područja, poručio Mandić

HDZ-ovi kandidati za gradonačelnika i njegovu zamjenicu Damir Mandić i Ivana Fočić na konferenciji za medije održanoj na Trgu bana Jelačića još jednom su iznijeli osnovne dijelove programa za predstojeće izbore. Na pressici su bili i  kandidati za Gradsko vijeće predvođeni nositeljem liste Marinom Svetićem.

Kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika Ivana Fočić već je predstavila dio programa vezan uz centralizaciju sustava na što se nadovezuje i njegova  digitalizacija.

Prema svim građanima se treba usmjeriti jednako i to na način da procesi idu u više smjerova; kako u smjeru digitalizacije koja svakako utječe i na zaštitu okoliša, tako i prilagođavanja  našeg sustava onima koji doista ne mogu doći u centralni ured, onima koji rade i ne mogu riješiti svoje probleme i upite u jutarnjim satima, a isto tako i starijima i nemoćnima. Stoga ćemo napraviti  pokretni ured koji će u suradnji s mjesnim odborima i gradskim četvrtima u poslijepodnevnim satima pružiti mogućnost svima onima koji ne mogu doći u centrali ured da dobiju istu uslugu na mjestu koje je njima prihvatljivo. Razvijat ćemo i druge procese i ono što je jako bitno da svaki građanin zna gdje je otišla svaka kuna, a već slijedeći gradski proračun bit će taj koji će biti otvoren prema građanima, kazala je.

Kandidat za gradonačelnika Damir Mandić  je predstavljajući  dio programa koji se odnosi „društvenu svakodnevicu“ te planove vezane uz obrazovanje, međugeneracijsku solidarnost, zdravlje i sport najavio gradnju  vrtića, veličine onog u Grabriku,  u vojarni Luščić. S Ministarstvom znanosti i obrazovanja vrtić je već kandidiran za sredstva s nacionalne razine kao i škola koja bi se također gradila na spomenutom prostoru. Škola bi osigurala prelazak svih osnovnih škola kojima je Grad osnivač na jednosmjensku nastavu. Dograđivat će se škole na Turnju i u Mahičnu, a kod škole u Rečici i područne u Hrnetiću uredit će se prostori za vrtićke skupine te sportske dvorane škola Mahično, Rečica i Braća Seljan. Kazao je i da će nastaviti s programima koji su bili i do sada, a radi se o osiguranju prehrane za svako dijete te pomoćnicima u nastavi.  U suradnji sa Ženskom grupom Korak, uredit će kuću za zlostavljane žene, odnosno za žrtve obiteljskog nasilja te će nastaviti s potporama Skloništu za beskućnike. Isto tako najavio je sufinanciranje smještaja za starije osobe u privatnim domovima, a za najmlađe u privatnim vrtićima. Što se pak tiče sporta nastavit će ulaganja u postojeće sportske objekte, najavio je  izgradnju nove sportske dvorane na ŠRC-u Korana, te stadiona za NK „Korana“.

Govoreći o staroj gradskoj jezgri Zvijezdi, Mandić je rekao:

Problem Zvijezde nije nastao u posljednjih  10 godina, nego je nastajao desetljećima. Onog trena kad riješimo komunalnu infrastrukturu Radićeve i kad ona bude popločena, uvjeren sam da će poslovni prostori u toj ulici postati atraktivniji. Ono što nas čeka je uređenje Trga bana Jelačića gdje je već ishođena građevinska dozvola, kazao je i završio.

HDZ brine o gradu ravnomjerno, o svim njegovim mjesnim odborima i gradskim četvrtima, ali isto tako promatramo djelovanje gradske uprave u njenoj cjelovitosti. Pokrivamo sva područja našeg života i vjerujem da imamo kvalitetna rješenja za sva ta područja.

Uvjeren je da će lista HDZ – HSLS za Gradsko vijeće uspjeti postići potreban dovoljan broj mandata.

Mislim da smo u zadnja dva tjedna zaista otvoreno, iskreno išli prema našim sugrađanima i komunikacijom jedan na jedan dobili povratne informacije koje su nam bitne i zaista vjerujem da će prepoznati da smo, s jedne strane i samokritični, s druge strane i ambiciozni tako da sam uvjeren u pobjedu liste.

Što se pak  tiče izbora za gradonačelnika, s obzirom na broj kandidata, mišljenja je da je izgledan drugi krug izbora, ali je uvjeren u pobjedu. Upitan koga priželjkuje u dugom krugu izbora za gradonačelnika Mandić je poručio:

Ne želim biti bahat, ali tko god to bio!

 

Foto: HDZ Karlovačke županije