Prvi Karlovački

Mandić: Sa svoje strane smo otvoreni za suradnju sa svima

Autor: Miloš Milovanović

17.05.2021

Izbori

Poruka ovih izbora u Karlovcu je puno više otvorenosti i suradljivosti, a što manje isključivosti

HDZ se na današnjoj konferenciji za medije osvrnuo na jučerašnje lokalne izbore. Predsjednica županijske organizacije ove stranke Nada Murganić izrazila je zadovoljstvo postignutim rezultatima.

U prvom krugu HDZ  je osvojio vlast u osam JLS, a u drugom krugu čekaju nas izbori za županicu,  zatim za gradonačelnike Karlovca i Ozlja , te načelnika u Josipdolu.  Županija će se „zaplaviti“, HDZ će imati većinu u svim lokalnim jedinicama i u Županijskoj skupštini. Zahvaljujem se svim građanima koji su izašli na izbore, posebno onima koji su dali povjerenje nama. Pozivam ih također da za dva tjedna izađu na izbore i da na uspješan način ostvarimo dobar rezultat, rekla je Murganić.

Kandidat za gradonačelnika Karlovca Damir Mandić se zahvalio protukandidatima na  korektnoj i otvorenoj kampanji. Čestitao je i svima koji su izabrani u karlovačko Gradsko vijeće.

Činjenica je da je Vijeće suženo, da nije više 25 već 21 vijećnik, i to je na neki način ove izbore za Vijeće učinilo puno zanimljivijima. Moj rezultat na izborima je potvrda da su sugrađani prepoznali protekli četverogodišnji rad; dosta blizu je bilo za prvi krug, ali i drugi krug ima svoje draži. Što se tiče rezultata u Gradskom vijeću, ovaj put je D’Hondt otišao  na drugu stranu za razliku one situacije koja je bila 2017. godine. Stoga i cijenimo rezultate svih političkih opcija koje su osvojile mandate u Vijeću. Mislim da je otvorenost i suradljivost s naše strane, mogu govoriti osobno o sebi, bila poruka ovih izbora u gradu  Karlovcu. Mogu reći da je HDZ s te strane maksimalno razumio poruku naših sugrađana. I u svom dosadašnjem radu njegovao sam takav pristup, a to će tako biti i dalje, kazao je Mandić.

I kandidatkinja za županicu Martina Furdek Hajdin zahvalila se svim građanima Karlovačke županije koji su izašli na izbore, posebno onima koji su dali povjerenje HDZ-u. Zahvalila je i protukandidatima, ali i svim kandidatima koji su sudjelovali u ovim izborima na vrlo korektnoj izbornoj kampanji koja je bila uvažavajuća. Vjeruje da će se takav način komunikacije nastaviti i u drugom krugu izbora. Čestitala je svima onima koji su odnijeli pobjedu u prvom krugu.

Iznimno sam zadovoljna rezultatima za Županijsku skupštinu gdje sam bila nositelj liste. Od 38 vijećnika, HDZ je zajedno s HSLS-om osvojio 21 vijećničko mjesto. To će nam u iduće četiri godine omogućiti miran i stabilan rad i to odmah nakon završetka drugog kruga. U drugi krug ulazimo s kvalitetnim rezultatima četverogodišnjeg rada, kvalitetnim programom kojeg su birači prepoznali da ga možemo,  umijemo i znamo realizirati, što upravo pokazuju i rezultati prvog kruga. Uvjereni smo u pobjedu u drugom krugu, izjavila je Furdek Hajdin.

Drugi krug izbora u gradu Karlovcu odredit će sva kasnija gibanja, posebno ona vezana uz buduće funkcioniranje Gradskog vijeća, odgovorio je na jedno od novinarskih pitanja Damir Mandić i nastavio.

Sa svoje strane smo otvoreni za suradnju sa svima. Na svima ostalima je da sa svoje strane vide što i kako dalje. Moj rezultat na izborima potvrđuje da HDZ u ovom  trenutku u gradu Karlovcu nije doživio nekakav dramatičan poraz, bez obzira na ovaj element oko Vijeća, ali isto tako je činjenica da ćemo s te strane mi kao stranka u budućem djelovanju morati očito malo više slušati druge. Što se mene osobno tiče, na to sam i do sada bio spreman, a bit ću i ubuduće. Poruka ovih izbora u Karlovcu je puno više otvorenosti i suradljivosti, a što manje isključivosti.

Upitan jesu li već razgovarali s DP-om – čija će dva vijećnika vjerojatno donijeti prevagu u Vijeću – odgovorio je da nisu.  Kazao je da mu je podršku dala koalicija AUZ-HSU čiju su potporu imali i u prošlom sazivu Vijeća tako da je jedan njihov vijećnik  već na HDZ-ovoj strani.

Zaključno je Mandić kazao da će sve biti puno jasnije kada završi drugi krug izbora.