Spot je oduševio sve prisutne na premijernom prikazivanju u Starom gradu Dubovcu

Ljepote Karlovačke županije u turističkom spotu, koji kreće na put po sajmovima

VIŠE IZ RUBRIKE

  Premijerno predstavljanje turističkog spota Karlovačke županije održano je danas u prostoru Starog grada Dubovca. Na premijeri spota govorili su župan Damir Jelić, ministar turizma Gari Cappelli i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković. Župan Damir Jelić bio je posebno uzbuđen, jer je on i zamislio ovaj spot i bio režiser.

  -Objektivno gledajući, kada živite u Karlovačkoj županiji, a slike su iza mene, ja se ne mogu oteti ovim predivnim kadrovima, onda nam više ništa nije jasno. Postavljate si pitanje tko je to lagao, što je to ušminkano, jer ovakve ljepote se zapravo ne mogu spoznati. Ovo je jedan veliki san, koji sam ja ovaj tren dosanjao. Snimili smo puno materijala, a na kraju smo morali smanjiti na četiri minute. Posebno me je dojmio rad u studiju s legendarnim Rajkom Dujmićem, kazao je župan Jelić.

  Ministar turizma Gari Cappelli bio je oduševljen spotom, posebno jer se radi o kontinentalnoj županiji, a najavio je putovanje spota po turističkim sajmovima ove zime.

  -Posebno mi je drago kada o turizmu mogu pričati na kontinentu. S Damirom Jelićem već duže vrijeme pričam, kako sam ministar, o Karlovcu i Karlovačkoj županiji. Ovo je jedan dobar početak nečega što ima dobru viziju. Ministarstvo turizma ove će godine sufinancirati 22 projekta, a prošle godine sufinancirali smo petnaest. Očito je jedan tim ljudi vidio da turizam ima velike šanse u ovoj županiji. Ovaj video uradak, koji ima svoje srce, u srcu Hrvatske, imati će svoje mjesto na turističkim sajmovima ove zime, rekao je ministar Cappelli.

  Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković istaknuo je da će Karlovačka županija u svojim projektima uvijek imati podršku svih koji djeluju na državnoj razini.

  -Karlovačka županija je zaista lijepa, to se vidi i iz ovih kadrova, zaista ima prekrasnih predjela. No, Karlovačka županija nije primarno percipirana kao turistička destinacija, više je vežemo uz tranzit, kao jedno mjesto koje spaja kontinentalnu i mediteransku Hrvatsku. Međutim, ovaj koncept itekako će pridonijeti i sveukupnom imidžu Karlovačke županije u turizmu i u gospodarskom rastu. Imat će te podršku svih nas, koji djelujemo na državnoj razini, kazao je Jandroković.

  Premijerno predstavljanju turističkog spota, između ostalih, prisustvovali su ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić i saborska zastupnica Marija Jelkovac. Uz Ivu Šulentić, program je vodila ambasadorica hrvatskog turizma Amerikanka Ashley Colburn, koja već šest godina živi u Istri, a pojavljuje se i u spotu.