Interaktivna izložba "Industrije u galeriji"

Kustoski desk postavlja se večeras u galeriji ZILIK

VIŠE IZ RUBRIKE

    Kustoski desk - Virtualnog muzeja karlovačke industrije, bit će postavljen danas u galeriji ZILIK u Radićevoj ulici, a zamišljen je kao informativni pult, dokumentacijski centar, ali i multimedijska izložba i umjetnička instalacija. Izložbu "Industrija u galeriji" organizira KA-MATRIX u sklopu ovogodišnjeg programa Nova kultura_Hibridni grad .018 u partnerstvu s Gradskim muzejom Karlovac.

    Za vrijeme trajanja izložbe posjetiteljima će biti omogućeno razgledavanje postava virtualnog muzeja koji se sastoji od fotografija, predmeta, uređaja i alata proizvedenih ili korištenih u karlovačkoj industriji, a isto tako posjetitelji će moći sudjelovati u procesu stvaranja nove izložbe donošenjem predmeta iz vlastite kolekcije poput fotografija, uređaja, predmeta ili vlastite priče vezane uz određeni predmet, koji će se uz pomoć kustosa dokumentirati u video i audio formi te na licu mjesta uvesti u virtualni muzej.

    Virtualni muzej karlovačke industrije pokrenuo je Gradski muzej Karlovac 2014. kako bi u virtualnoj sferi prevladao fizička ograničenja u prikupljanju i prezentaciji artefakata te dokumentiranju proizvodnih procesa i prostora, kao i u pozicioniranju čitavih spomeničkih kompleksa u društveno-povijesni kontekst i stavio ga na kulturno-turističku kartu.
    Kustoski desk Virtualnog muzeja karlovačke industrije organizira udruga KA-MATRIX uz potporu zaklade Kultura Nova, Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Karlovca i Karlovačke županije i uz suradnju s Dječjim domom Vladimir Nazor – Galerija ZILIK.

    Otvorenje izložbe je večeras u 19 sati, a razgledavanje i interaktivno sudjelovanje bit će do 10. rujna.