Niz važnih nastupa u ovoj godini

KUD "Sveti Antun - Pokupska dolina" nastupio na Vinkovačkim jesenima

VIŠE IZ RUBRIKE

  KUD "Sveti Antun-Pokupska Dolina" djeluje četrnaest godina kao izvorno društvo njegujući  pjesme, plesove i običaje svoga kraja. Brižno čuva kulturnu baštinu naselja na lijevoj obale Kupe od Gradca, Vodostaja preko Donjeg Mekušja i Husja sve do Kobilića Pokupskog.

  Društvo  vrijedno  radi  pa u  ovako kratkom roku  bilježi više od 100 nastupa na lokalnoj razini i diljem Lijepe naše. Nastupili su na svim smotrama u Gradu Karlovcu i Županiji karlovačkoj, kao i na smotrama u Ivanić-gradu, Slavonskom Brodu, na Vinkovačkim jesenima, u Jakšićima, Pribislavcima, na smotri u Otočcu, Karinu, Tisnom, "Divan je kićeni Srijem" u Nijemcima, "Oj Požego sve ti je na glasu…" u Požegi, na Đakovačkim vezovima, na smotrama u Mirlović Zagori, Letovaniću, Kninu, Sela – Sisak, Maslenici te međunarodnim smotrama u Jelenju, Bratini i u Grudama.

  Ove godine na županijskoj smotri "Igra kolo" u Ogulinu nastup društva ocijenjen je kao jedan od najboljih i nagrađen s odlaskom na državnu smotru folklora "Vinkovačke jeseni“. Odradili su već ove godine nastup na priredbi "Ljeto Valpovačko" u srpnju. Sekcija mladeži osvojila je na županijskoj Dječjoj smotri u Karlovcu prvo mjesto i nagrađena je odlaskom na Festival dječjeg folklora u Kutini u listopadu.

  Društvo će tako ove godine predstavljati Grad Karlovac, Karlovačku županiju i svoja sela na tri najvažnije smotre izvornog folklora u Hrvatskoj.

  Članovi društva s ponosom su u subotu  15. rujna predstavljali svoj grad i županiju nastupom na  pozornici, a u nedjelju sudjelovali su u svečanom mimohodu Vinkovačkih jeseni zajedno sa 70-tak društava iz Lijepe naše, pa i šire. Predstavili su Pokupsku dolinu, najstarije nošnje svog kraja, grad Karlovac i Karlovačku županiju.

  Članovi KUD-a "Sveti Antun - Pokupska dolina" zahvaljuju KUD-u Zvonko Galović iz Tompojevaca koji ih je ugostio i lijepo primio.

  Članove društva očekuje već ovaj tjedan gostovanje u Starigradu, a zatim se kreće s pripremama za obilježavanje petnaest godina postojanja iduće godine.