Karlovčani osvojili petnaesti naslov državnih prvaka i titulu pobjednika Kupa Hrvatske

Krunoslav Karin: "Nema zime za karlovački baseball"

VIŠE IZ RUBRIKE

  Završena je ovogodišnja baseball sezona. I ova sezona bila je uspješna za Baseball klub "Olimpija 83". Nedavno su Karlovčani na svom igralištu u Grabriku osvojili titulu državnih prvaka. U sedmoj odlučujućoj utakmici bilo je 14:4 za "Olimpiju 83". To je petnaesta titula državnih prvaka za Karlovčane. U nedjelju su Karlovčani osvojili i Kup Hrvatske. Završnica je odigrana u Varaždinu, a "Olimpija 83" pobijedila je u finalu "Nadu" iz Splita s 11:4. I ove godine karlovačka momčad vozila je na četiri kolosijeka, Interliga, Europski kup, Hrvatska liga i Hrvatski kup. Iako je ove godine momčad bila oslabljena, postignuti su kvalitetni rezultati. O postignutim rezultatima u ovoj sezoni i o kompletnoj situaciji u klubu razgovarali smo s predsjednikom "Olimpije 83" i glavnim tajnikom Europske baseball federacije CEB-e Krunoslavom Karinom.

  Nastavljena je dominacija "Olimpije 83" u državnom prvenstvu. Kakvi su dojmovi?

  -Da, ovo nam je petnaesta titula državnih prvaka u 27 godina, koliko se igra Hrvatska liga, stvarno se može reći da je naša dominacija velika. Od 27 finala, koliko je odigrano, mi nismo nastupili samo u dva. Uvijek je bilo rivalstvo, mi i "Zagreb", mi i "Vindija" iz Varaždina, mi i "Nada" iz Splita. "Nada" je jako dobro radila u jednom razdoblju, imaju jako dobru i kvalitetnu ekipu, imaju puno reprezentativaca. Bilo je i za očekivati da ćemo mi i "Nada" igrati finale, iako je početak lige i za nas i za njih bio težak. Njima je najbolji igrač u prošloj sezoni otišao u Njemačku, a nama su dva igrača otišla u Njemačku. Znali smo da ako izdržimo play off, da će nam se Gojković i Horvatić vratiti, jer je krajem kolovoza bio još jedan prijelazni rok, a njima je sezona završila ranije. Dakle, nama su se vratili Gojković i Horvatić, a "Nadi" Tomić.

  Sve je moglo biti riješeno u subotu u šestoj utakmici, no morala se igrati i sedma. Kako je došlo do tog poraza?

  -Da, to je točno, mogli smo sve riješiti u subotu u šestoj utakmici, vodili smo 6:3 do pred sam kraj utakmice. Međutim, reprezentativac Račić iskoristio je priliku, napunili su baze i on je puknuo Grand slam i preokrenuo rezultat na 7:6 za "Nadu". Iako smo imali još tri napada, ostao je taj rezultat i morala se igrati još jedna utakmica. Znao sam da "Nada" ne može dobiti dvije utakmice u Karlovcu. U nedjelju je utakmica od početka krenula u jednom smjeru, pobijedili smo sa 14:4 i osvojili naslov prvaka. Održali smo tu formu i za završnicu Kupa Hrvatske u Varaždinu i osvojili u nedjelju naslov pobjednika, pobjedom u finalu nad Splićanima 11:4.  

  Više čitajte u Karlovačkom tjedniku...