Plitvice Holiday Resort nudi smještaj u kućicama u krošnjama, jedinstvenim u Hrvatskoj i šire

Korana Srakovčić, Plitvice Holiday Resort, autokamp Slapić i Foginovo kupalište dobitnici turističkih priznanja

VIŠE IZ RUBRIKE

  Tri Turistička cvijeta, nagrade koju dodjeljuje Hrvatska gospodarska komora stigla su ovih dana u Karlovačku županiju. To je bio i povod da je za laureate u HGK – Županijskoj komori Karlovac održan prijam.

  Predsjednik županijske komore, Zlatko Kuzman je na početku naglasio da turizam u Karlovačkoj županiji raste, što je potkrijepio i brojčanim pokazateljima. S koncem listopada bilježi se 340.000 dolazaka i više od 600.000 noćenja u našoj županiji.

  Da su to i za hrvatske prilike dobri pokazatelji govori činjenica da smo imali posjetitelja koliko i zadnjih deset kontinentalnih županija u Hrvatskoj. Mi smo poslije Grada Zagreba i Ličko-senjske županije, koja je dijelom kontinentalna dijelom morska ozbiljan turistički čimbenik, naglasio je Kuzman.

  Ivan Srakovčić, vlasnik hotela Korana Srakovčić osvojio je prvo mjesto u kategoriji malih obiteljskih hotela, a ovo je već šesto priznanje koje je dobio za svoj hotel.

  Mislim da su i Hrvatska turistička zajednica, Ministarstvo turizma i svi ostali čimbenici u turizmu shvatili da samo zajedničkim snagama možemo izbrendirati i  staviti hrvatsku jače na tržište, na tržišta koja nismo do sada imali, a prije svega dati i malom čimbeniku u turizmu jednu važnost. Važno je da smo shvatili da smo svi mi turistički djelatnici, a ne samo hoteli, nego da su tu destinacije, proizvođači domaće hrane…, kazao je Srakovčić.

  U kategoriji malih kampova drugo mjesto je osvojio Kamp Slapić dok je posebno priznanje za kamp s najinovativnijom ponudom smještaja dobio Plitvice Holiday Resort iz Rakovice.

  Mi smo dobili nagradu za kućice u krošnjama, koje su izgrađene na visini od šest metara s kompletnim luksuzom s četiri zvjezdice i za prvo biološko jezero u Hrvatskoj. Imamo pet kućica u krošnjama i još ih je devet uz jezero, ali prizemno. Odaziv gostiju je nevjerojatan, tako da telefoni zone neprestano za rezervacije,rekao je Miroslav Puh.

  Također još jedno turističko priznanje stiglo je u Karlovac, ali iz Hrvatske turističke zajednice i to za plažu godine, gdje je drugo mjesto osvojilo Foginovo kupalište.

  Uz dobitnike nagrada u turizmu u županijskoj gospodarskoj komori prijem je organiziran i za dobitnice Državne nagrade tehničke kulture „Faust Vrančić“, a ove godine su stigle dvije, za dvije tajnice, Valentinu Sečen, tajnicu Udruge inovatora Karlovačke županije i Suzanu Šnajdar, tajnicu Zajednice tehničke kulture Karlovac.