Prvi Karlovački

Komadina: Pobjeda u VII. izbornoj jedinici znači pobjedu Restart koalicije u Hrvatskoj

Autor: Ksenija Begović

02.07.2020

Izbori

Kandidati s liste Restart koalicije predvođene SDP-om i danas su obilazili Karlovačku županiju između ostalog bili su i u Karlovcu. Kako je rekla kandidatkinja na listi iz Karlovca, Dragica Malović kako su u Karlovcu počeli tu kampanju i završavaju.

Pozivam sve Karlovčane i Karlovčanke da izađu na ove izbore, da glasaju, da promijene, da kažu dosta je korupciji, dosta je zatiranju ženskih prava, da kažu nema nedodirljivih i nema različitih i drukčijih u Hrvatskoj, pozvala je Malović.

Ogulinac Ivan Vuković, također kandidat na listi kazao je da su kandidati SDP-a obišli Karlovačku županiju.

Ono što nas je ostavilo bez daha je koliko je u Karlovačkoj županiji siguran život. Upravo smo došli iz Cetingrada, tamo je sigurno da nema nikoga, jučer smo bili u Saborskom, Drežnici, Plaškom i tamo je sigurno da nema nikoga. Gdje je onda ta sigurnost? I tko je u ovoj državi siguran? Sigurni su oni koji su na vlasti i ljudima prodaju priču o sigurnosti.

Želimo da ti krajevi postanu opet krajevi u kojima će ljudi živjeti, a ne bježati u Njemačku i Irsku. Kao kandidat iz Karlovačke županije ću posebno težište stavljati na razvoj tih krajeva,  na ravnomjeran razvoj cijele Karlovačke županije i Republike Hrvatske, poručio je Vuković.

Nositelj liste u VII. izbornoj jedinci je Zlatko Komadina. Naglasio je da se dio programa Restarta odnosi i na upravljanje javnim dobrima.

Restart koalicija se zalaže za decentralizirani model upravljanja javnim dobrima, prije svega šumama. Gospodarenje šumama treba biti regionalno, a ne državno.  Naime, kažem često za Gorane naše, što je zeleno srce Hrvatske, tko u šumi živi od šume mora i živjeti. Prema tome gospodarenje, akumulacija, zarada od eksploatacije mora razvijati kraj u kojem ta šuma jest, a ne da se izvoze trupci u Italiju, a da naša industrija nema sirovine. Naše opredjeljenje je decentralizacija hrvatskih šuma, ne samo šuma nego i voda, kazao je Komadina.

O očekivanim izbornim rezultatima Komadina je ponovio i ono što je rekao i prilikom prvog predstavljanja u ŠSD Mladost.

Sedma izborna jedinica je lakmus pobjede Restart koalicije u cijeloj Hrvatskoj. Upravo njezina raznolikost predstavlja Hrvatsku u malom, pobjeda u Sedmoj, sedam mandata u Sedmoj predstavlja pobjedu Restart koalicije u cijeloj Hrvatskoj.

A na pitanje Tito ili Tuđman, Komadina je odgovorio:

Hrvatskoj treba govoriti istinu, a istina je da su Tito i partizani stvorili Hrvatsku u granicama u kojima ona jest u Drugom svjetskom ratu, a da su je naši branitelji obranili u tim granicama u Domovinskom rata. Činjenica je da je Tuđman bio partizan i da poštivao antifašizam koji je unesen u preambulu hrvatskog Ustava.