Kolinda Grabar-Kitarović nastavila je svoju kampanju skupom u Karlovcu

Kolinda Grabar-Kitarović: "Hrvatska može jače, više i bolje"

VIŠE IZ RUBRIKE

  Predizborni skup HDZ-a kojem je nazočila predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar-Kitarović održan je danas u prepunoj dvorani restorana "Kristal" na Baniji. Skupu su prisustvovali voditelj stožera Kolinde Grabar-Kitarović Ivan Anušić, zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić, pomoćnik glavnog tajnika HDZ-a Stjepan Adanić, ministri Tomislav Ćorić, Oleg Butković i Tomo Medved, predsjednica Zajednice žena HDZ-a "Katarina Zrinski" Nada Murganić i drugi državni dužnosnici. Prvi je na skupu govorio karlovački župan i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Damir Jelić, koji je pojasnio zašto je bitan glas za Kolindu Grabar-Kitarović.

  -Naš glas za predsjednicu bitan je iz dva razloga u dva segmenta. Jedan je onaj u vanjskoj politici, gdje je naša predsjednica bila uz naše gospodarstvenike izvan Hrvatske i brinula se kroz svoj ugled za radna mjesta u našoj županiji. Drugi razlog je što je predsjednica za vrijeme svog mandata 25 puta bila u Karlovačkoj županiji i obišla sve gradove i većinu općina, kazao je Damir Jelić.

  Jelić je istaknuo da je Kolinda Grabar-Kitarović prva hrvatska predsjednica i da će to i ostati. Burno pozdravljena od svih prisutnih u dvorani Kolinda Grabar Kitarović počela je svoj govor zahvalom za glasove u prvom krugu predsjedničkih izbora.

  -Odlučila sam nastaviti kampanju u utvrdi Hrvatske demokratske zajednice, u utvrdi hrvatstva, još od vremena prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana. Došla sam zahvaliti na potpori meni, a preko mene i boljoj Hrvatskoj. Hvala na potpori, to je glas nade i glas zajedništva. Okupimo se, kako smo se okupili početkom devedesetih godina. Okupljamo se kako bi ojačali našu Hrvatsku, mi jačamo Hrvatsku kako bi se u njoj bolje živjelo. Hrvatska može jače, više i bolje. Pozivam sve državljane da u drugom izbornom krugu biraju pravu Hrvatsku, a na čelu te Hrvatske imat će svoju predsjednicu, poručila je Kolinda Grabar-Kitarović.

  Na kraju skupa Kolinda Grabar-Kitarović nije davala izjave novinarima, već je to umjesto nje učinio Damir Jelić.

  -Čitav govor predsjednice bio je da se moramo okupiti ili susresti u jedinstvu i da je ovo sada odabir između isključivosti, mogu citirati Zorana Milanovića "mi ili oni", završen citat, ili okupljanja. Nisu u pitanju samo predsjednički izbor, nego i smjer kojim će Hrvatska ići, ovo je iznad Hrvatske demokratske zajednice, ovo je smjer Hrvatske, kazao je Damir Jelić. (b.o.)

  Foto: Igor Čepurkovski