Prvi Karlovački

Koalicija SDP-a, NL Naš Karlovac, HSS-a  i NS -Reformista predala liste

Autor: Miloš Milovanović

29.04.2021

Izbori

Imamo kalkulaciju da smo pobjednici ovih izbora i u vijećničkom dijelu i u dijelu izbora gradonačelnika, poručio Petračić

Osnovna poruka biračima je da je došlo vrijeme za definitivne promjene i to ne male promjene, nego generalne promjene koje će omogućiti daljnji rast i razvoj Karlovca koji je do sada u tom dijelu bio zaustavljen. Izložen je depopulaciji, a mi imamo program za koji smatramo da će to spriječiti i da će privući nova radna mjesta i nove investitore, poručio je Davor Petračić kandidat za gradonačelnika koalicije SDP-a, Nezavisne liste Naš Karlovac, HSS i NS -Reformista prilikom današnje predaje kandidature Gradskom izbornom povjerenstvu. Zajedno s kandidatkinjom za svoju zamjenicu Dragicom Malovićem, predaji kandidature, ali i liste kandidata za Gradsko vijeće prisustvovali su i koalicijski partneri Predrag Pavlačić i Ivica Margarin.

Prikupili su 1.174 potpisa potpore, izvijestila je kandidatkinja za njegovu zamjenicu Dragica Malović i dodala.

Slijedi nam intenzivna predizborna kampanja gdje ćemo potanko razraditi naš program, točku po točku, predočiti građankama i građanima Karlovca  na koji način želimo mijenjati ovaj grad na bolje, znači pokrenuti razvoj ovog grada.

Petračić se nada da će u Gradskom vijeću osvojiti sedam do osam mandata.

Nadam se da će i druge oporbene stranke popuniti svoju kvotu, tako da imamo kalkulaciju da smo pobjednici ovih izbora i u vijećničkom dijelu i u dijelu izbora gradonačelnika. Postizborne koalicije nisu isključene jer mislimo da možemo razgovarati sa svim oporbenim strankama, tako da ćemo u principu promijeniti praksu u Vijeću. Nećemo ignorirati oporbu kako su do sada nas ignorirali, nego ćemo dapače inzistirati na njihovim prijedlozima jer kao što smo već komunicirali s javnosti, premali smo grad da bi se odrekli i najmanje dobre ideje, zaključio je Petračić.

Lista kandidata za Gradsko vijeće bit će predstavljena sutra, a koalicija je zadovoljila zakonsku normu tako da se na njoj nalazi 42 posto žena; odnosno njih devet. HSS-u  je na listi pripalo peto, 11. i 14. mjesto. Reformisti su pak dobili ulazno 10. mjesto i kako je rekao Ivica Margarin borit će se za svoj treći mandat u karlovačkom Gradskom vijeću.