Pozivamo građane Karlovca da izađu na izbore i daju glas Davoru Petračiću jer vjerujemo da je to zapravo način za promjenu upravljanja Gradom, poručila Polović

Koalicija Možemo!, Nova ljevica i ORaH predstavili kandidate za Gradsko vijeće i Županijsku skupštinu

VIŠE IZ RUBRIKE

  Koalicija Možemo!, Nova ljevica i ORaH danas se osvrnula na prvi krug lokalnih izbora te predstavila izabrane kandidate u karlovačko Gradsko vijeće i Županijsku skupštinu.

  -Najprije se zahvaljujem našim biračima koji su nam dali veliku podršku na ovim izborima tako da smo ostvarili, po našim procjenama i očekivanjima, sjajan rezultat. Dobili smo više od 16 posto glasova i ostvarili četiri mjesta u Gradskom vijeću i tri u Županijskoj skupštini. Platforma i stranka Možemo! je na ovim izborima diljem Hrvatske ostvarila odličan rezultat, prvenstveno u Zagrebu, a potom i u Pazinu kao i u svim gradovima u kojima je izašla na izbore u Puli, Rijeci, Dubrovniku, Osijeku i u Karlovcu, rekla je na početku Draženka Polović.

  Primarni interes u radu Gradskog vijeća bit će joj društvene djelatnosti; školstvo, kultura, mediji i sve ono što spada u taj dio programa, ali i sve druge stvari o kojima će se na Vijeću govoriti, raspravljati i donositi odluke.

  Naglasila je da će biti jasni i glasni glas građana u Gradskom vijeću i Županijskoj skupštini te da će biti nepotkupljivi i beskompromisni.

  Kao drugi na listi, u Vijeće ulazi u ime Nove ljevice Dimitrije Birač koji je istaknuo da su ovo bili odlični izbori za koaliciju kao i za Novu ljevicu.

  -Za sada ću biti i gradski i županijski vijećnik. Ono što sam radio do sada, planiram nastaviti i dalje te ću u dva smjera intenzivirati terenski rad. Zapravo pokušat ću biti glas jedne karlovačke većine odnosno karlovačke stvarnosti koja do sada nije dolazila do izražaja. Koalicija Možemo i Nova ljevica je za otvoreni, uključivi, tolerantni i solidarni grad koji ide prema onima koji se žele istaknuti stručno, a ne podobno. Radit ću i na jačanju i razvijanju lokalne organizacije Nove ljevice, kazao je Birač.

  Treća na listi koja ulazi u Gradsko vijeće je Ana Matan. Ona je ujedno izabrana i na listi za Županijsku skupštinu.

  -Naše načelo političkog djelovanja je široko sudjelovanje i građana, a naravno i nas koji smo se uključili u politiku; tako da će se naši mandati rotirati i priliku će dobiti i drugi kolegice i kolege koji su izabrani na županijskoj listi. Naši ciljevi što se tiče Županijske skupštine su zaštita karlovačkih rijeka i šuma te  proglašenje rijeke Mrežnice parkom prirode.

  U Gradsko vijeće ušao je i Dobriša Adamec, inženjer informatike koji radi u privatnom sektoru .

  -U vijeću čiji ću biti član ću aktivno raditi na ostvarivanju ciljeva koje smo upisali u  naš program kojeg je radila skupina marljivih i stručnih ljudi, a što su glasači i prepoznali.

  Vijećnički mandat u Županijskoj skupštini osvojila je Nevenka Sudac Vinski. Radi u Hrvatskim šumama:

  -Moje djelovanje bit će usmjereno na zaštitu prirode na području Karlovačke županije.

  Govoreći na današnjem predstavljanju kandidata koalicije za Gradsko vijeće i Županijsku skupštinu Draženka Polović je poručila.

  -Smatramo da je u ovom trenutku za dobrobit i napredak grada Karlovca najvažnije maknuti klijentelističko  i nepotističko vladanje HDZ, premreženo atmosferom netolerancije i nedemokratičnosti. Mislim oda je u ovom trenutku potrebno dati glas nezavisnom kandidatu Davoru Petračiću u drugom krugu izbora za gradonačelnika. Pozivamo građane Karlovca da izađu na izbore i daju glas Petračiću jer vjerujemo da je to zapravo način za promjenu upravljanja Gradom.