Prvi Karlovački

Koalicija AUZ-HSU zajedno i na mjesnim izborima

Autor: Ksenija Begović

10.04.2019

Izbori

Umirovljenici imaju liste u devet gradskih četvrti i jednom mjesnom odboru

Hrvatska stranka umirovljenika, Akcija umirovljenici zajedno izlaze na izbore za mjesnu samoupravu. Oformili su deset kandidacijskih lista u gradskim četvrtima i jednom mjesnom oboru, a to su: Grabrik, Novi centar, Banija, Zvijezda, Dubovac, Luščić-Jamadol, Rakovac, Švarča, Drežnik-Hrnetić te Borlin.
Povodom izbora organizirali su druženje s članovima i simpatizerima u restoranu „Zrinski“, gdje su im predstavili kandidate.
Možemo slobodno reći da je zajedničko obilježje svih predloženih kandidata prije svega briga za umirovljenike, radno i životno iskustvo i znanje i privrženost našem gradu Karlovcu, rekao je predsjednik HSU-a Zvonimir Radečić, koji je pozvao umirovljenike da na izborima glasaju za njihovu listu.
Predsjednik AUZ-a Darko Križanić vjeruje da će i na ovim izborima umirovljenička koalicija biti uspješna.
Vjerujemo da ćemo kao i ranije imati uspjeha i ušli smo u vijeća gradskih četvrti, tako ćemo vjerojatno i na ovime izborima 14. ovog mjesec sigurno dobiti vijećnike za gradske četvrti. Imamo sada više lista u odnosu na prošle izbore, naglasio je Križanić.
Gradski vijećnik Dubravko Delić, koji je lokalnim izborima bio nezavisni kandidat na koalicijskoj listi AUZ-a i HSU-a, okupljenima je ukratko govorio o prvoj polovici vijećničkog mandata, a najavio je i moguće promjene.
Polučili smo ono za što smo se i zalagali da umirovljenici idu zajedno da se ne vežemo direktno za nijednu političku opciju i na taj način ispred umirovljenika ušao u Gradsko vijeće. Sada sam dvije unutra dvije godine. Mi smo potpisali jedan koalicijski sporazum i danas imam namjeru zahvaliti se na ovoj suradnji i predložiti, što smo se partnerski i prijateljski dogovorili da jednu godinu preostalog mandata bude predstavnik ili predsjednik HSU-a, a slijedeću AUZ-a, rekao je Delić.
Druženju umirovljenika pridružili su se i saborska zastupnica Marija Jelkovac, župan Damir Jelić sa suradnicima i gradonačelnik Damir Mandić. (kb)

Autor: Ksenija Begović