Mi smo nukleus iz kojeg se razvijao ronilački sport u cijeloj županiji, kaže predsjednik Amirudin Talakić

Klub za podvodne aktivnosti Karlovac obilježio 40 godina postojanja

VIŠE IZ RUBRIKE

  Klub za podvodne aktivnosti Karlovac obilježio je veliku obljetnicu, 40 godina postojanja. Na svečanoj sjednici održanoj u Aquatici nagrađeni su najzaslužniji pojedinci, a ujedno je predstavljena i novonastala knjiga.

  -U ovih 40 godina najvažnije je da smo okupljali mlade ljude. Mi smo nukleus iz kojeg se razvijao ronilački sport u cijeloj županiji. Za mene je vrlo važno da se svakoga tjedna družimo i to svake srijede. Prepoznati smo gdje god da dođemo kao ljudi koji čine dobro, istaknuo je predsjednik Kluba, Amirudin Talakić.

  Četrdeset godina života jednog kluba predstavlja povijesti koja neizbrisivo određuje silnice modernog i odgovornog odnosa prema zahtjevnom sportu.

  -Sve ove godine bili smo u službi naše i šire hrvatske zajednice, učili mlađe ronjenu, osjećaju ekološke osviještenosti, nužnosti čuvanja okoliša za one koji dolaze iza nas, dodaje Talakić.

  Povodom velike obljetnice izdana je knjiga „40 godina Kluba za podvodne aktivnosti Karlovac“.

  -U knjizi se nalaze sve aktivnosti koje smo u ovih 40 godina provodili. Grupirali smo ih tematski da bi čitatelju bilo što lakše čitati i pogledati te potražiti ciljano ono što ga zanima. Od takmičenja, spašavanja, izgradnje našeg prostora, osnivanja kluba. Najbolje je početi čitati knjigu od završnog poglavlja jer tako se čitaju i zakoni. Izuzetno sam zadovoljan obavljenim poslom i proteklo će vrijeme zauvijek ostati zapisano, kaže autor i urednik knjige, Ivan Mrljak.

  Knjiga će svi zainteresiranima biti na raspolaganju u Gradskoj knjižnici Ivan Goran Kovačić.

  Više u Karlovačkom tjedniku!