Zaposlenici trgovačkog lanca Kaufland i učenici OŠ Dragojla Jarnević uredili okoliš škole

Kaufland u cijeloj Hrvatskoj proveo "Zeleni dan"

VIŠE IZ RUBRIKE

  U sklopu društveno odgovornog projekta "Kaufland škola voća i povrća" kojim će Kaufland djeci u osnovnim školama do kraja ove školske godine donirati gotovo 120 tona svježeg voća i povrća, pokrenuta je još jedna hvalevrijedna akcija.

  Na sveukupno 40 lokacija diljem zemlje zaposlenici Kauflanda volontirali su i uredili okoliš. Velik dio njih posjetio je svoju partnersku školu ViP gdje su uredili školski vrt i okoliš. Kako bi se to moglo provesti, trgovački lanac je donirao preko 2000 različitih sadnica te pakete alata u vrijednosti od gotovo 50.000 kuna. Svi zaposlenici Kauflanda koji su se prijavili i pokazali da im je stalo do humanitarnog rada, dobili su plaćeni radni dan i zahvalnicu za svoj posebni angažman.

  Projekt "Kaufland škola ViP" od početka ovogodišnjeg natjecanja prati i poznata voditeljica i majka trogodišnjeg djeteta Marijana Batinić

  -Djeca danas sve manje žive u doticaju s prirodom, pa je projekt kojeg je pokrenuo Kaufland sjajna prilika da im ukaže na neke nove vrijednosti. Mislim da je to odličan primjer i nama roditeljima kako trebamo učiti svoju djecu da nam sve vrijedno što dobivamo daje upravo naša Zemlja i da ju moramo čuvati, kazala je Batinić.

  Zašto je Kaufland pokrenuo baš ovakav projekt i kako je sve prošlo pojasnila je voditeljica Korporativnih komunikacija Marija Franić.

  -Htjeli smo ovim nacionalnim projektom proširiti suradnju s našim partnerskim školama ViP i ovom akcijom u zelenilu podsjetiti na važnost našeg okoliša. Drago nam je što su nam pomogle vrijedne ruke djece iz Osnovne škole Dragojle Jarnević u Karlovcu i ovim putem želimo zahvaliti svima koji su sudjelovali, rekla Franić.

  Zaposlenici Kauflanda pokazali su veliko srce, a djeca Osnovne škole Dragojla Jarnević zabavila u prirodi. Više o društvenoj odgovornosti ovog trgovačkog lanca pročitajte na https://tvrtka.kaufland.hr/, a detalje o projektu KŠViP provjerite na www.kaufland.hr/skolavip.