Održana manifestacija "U službi grada i domovine"

Karlovčani proslavili Dan neovisnosti na dva središnja trga

VIŠE IZ RUBRIKE

    Povodom Dana neovisnosti danas je održana manifestacija pod nazivom "U službi grada i domovine". Tom prilikom je na Strossmayerovom trgu upriličeno predstavljanje gradskih tvrtki, ustanova škola i drugih žurnih službi koje djeluju na području grada, dok su se na Trgu bana Jelačića predstavili Gradska uprava, Aquatika, HGSS-a, Hitna medicinska pomoć, Crveni križ, Zavod za javno zdravstvo, HAK, PU karlovačka i škole. Svoje proizvode prodavalo je i oko 27 OPG-ova s područja grada Karlovca.

    Na Strossmayerovom trgu tako smo na štandu Dječjeg vrtića Četiri rijeke zatekli djecu koja bojala hrvatski grb i zastavice, na štandu vrtića Karlovac prezentirani su dječji projekti, od slikovnica koje su djeca izradila do projekta koji je bio na državnoj smotri. Društvo Crvenog križa Karlovac predstavilo je rad te institucije rad s djecom i mladima, Zavod za hitnu medicinu Karlovačke županije predstavio je edukacijski defibrilator, HGSS opremu od speleo nosila, opremu za izvlačenje iz jama, za zimsko spašavanje, stijensko spašavanje, medicinsku opremu, zapovjedno vozilo… Predstavili su se i svi gradski upravni odjeli na čijim štandovima su građani mogli saznati sve  njihovom radu te postaviti pitanja koja ih zanimaju. Aquatika se osim s vodičem, predstavila i s kamionom s ribama,  a bila je održana i radionica izrade nakita. Policijska uprava karlovačka i ove godine predstavila je sve rodove policije i opremu, pa je tako prometna policija predstavila presretač, uređaj za mjerenje brzine, motor, interventna policija prezentirala je ronilačku opremu i razne vrste oružja, krim policija opremu za obavljanje očevida, građani su mogli saznati kako se uzimaju otisci prstiju, gledati otiske kroz UV naočale, predstavljeno je i vozilo za privođenje, tzv. "marica", a granična policija imala je postavljen schengen bus. Novost ove godine bila je prezentacija šatora krim tehnike kojim se osigurava mjesto ubojstva. Gradski muzej Karlovac imao je upriličene radionice za djecu, besplatno razgledavanje postava i izložbe, Gradska knjižnica prezentirala je svoju ponudu, bibliobus, a svoju djelatnost predstavio je i Zorin dom.

    Gradske tvrtke su također prezentirale svoj rad i opremu, pa su posjetitelji mogli vidjeti kosilice, traktore s ralicama, sakupljače hrane tvrtke Zelenilo, Mladost je pokazala novo vozilo Pauka koje je u sklopu te tvrtke počelo s radom 3. listopada, na štandu Inkasatora i Gradske toplane također moglo se doznati sve što građane zanima vezano uz rad te tvrtke te pitati sve što ih zanima. Nadalje, predstavnici Čistoće pokazali su svoja komunalna vozila, mobilni eko otok, eko žabice, dijelili su edukativne letke, dok su oni Vodovoda i kanalizacije prezentirali dio opreme poput kamere za snimanje kanalizacije iznutra, vozilo za pranje cesta, vozila za pitku vodu…