Europska godina kulturne baštine

Karlovački vijećnici i dužnosnici u Bruxellesu predstavili Zvijezdu

VIŠE IZ RUBRIKE

    U okviru Europske godine kulturne baštine, zastupnica u EU parlamentu Željana Zovko ugostila je u Bruxellesu delegaciju Grada Karlovca predvođenu zamjenicom gradonačelnika Andrejom Navijalić i predsjednicom Gradskog vijeća Marijanom Tomičić. Zastupnica Zovko upriličila je prezentaciju projekta revitalizacije karlovačke starogradske jezgre - Zvijezda kao primjer održive kulturne baštine.

    -Glavna namjera predstavljenog projekta je revitalizacija karlovačke „Zvijezde“ – renesansnog fortifikacijskog sustava koji predstavlja jedinstven primjer fortifikacijske arhitekture 16. stoljeća u Hrvatskoj. Karlovačka Zvijezda predstavlja jedinstveni povijesni i urbani prostor te je zaštitni znak grada Karlovca, stoji u priopćenju Grada Karlovca.

    Zamjenica gradonačelnika Andreja Navijalić je na konferenciji putem prezentacije i promotivnog videa predstavila pojedinačne mjere i projekte s naglaskom na važnost konkretnih mjera koje će pridonijeti da se navedeni ciljevi i prioriteti realiziraju u svrhu konačne revitalizacije svih dijelova Zvijezde kao rariteta europske kulturne baštine.

    Zastupnica Zovko naglasila je kako je 2018. godina, Europska godina kulturne baštine te da je glavni cilj tog projekta potaknuti ljude na istraživanje bogatog i raznovrsnog europskog nasljedstva. Zamjenica gradonačelnika Andreja Navijalić, predsjednica Gradskog vijeća Marijana Tomičić i pročelnica Snježana Turalija sudjelovale su i u emisiji „Iz srca Europe“ u kojoj je prikazan i promotivni film “Karlovac – City Star“.