Karlovačka sportska zajednica organizirala akciju "Dan sjećanja na žrtve Vukovara"

Karlovački sportaši zapalili svijeće za žrtve Vukovara

VIŠE IZ RUBRIKE

    Karlovačka sportska zajednica organizirala je večeras na Trgu 110. brigade Hrvatske vojske, ispred Sportske dvorane na Rakovcu, akciju "Dan sjećanja na žrtve Vukovara". Okupili su se karlovački sportaši, treneri i sportski djelatnici i zapalili svijeće te na taj način iskazali sjećanje na žrtve grada heroja. Lampioni su bili postavljeni u obliku srca. Prisutnima se prigodnim riječima obratio predsjednik Karlovačke sportske zajednice Želimir Feitl.

    -Ovo je naš doprinos sjećanju na Vukovar, a 2.600 poginulih branitelja i civila, među kojima su bili i sportaši iz vukovarskih klubova. Među poginulima bili su veslači, nogometaši, rukometaši i drugi sportaši. Znamo da su na području grada Karlovca u Domovinskom ratu poginula 43 sportaša, a njima smo dignuli spomen ploču na sportskoj dvorani, tako da se ta sjećanja ne bi izgubila u idućim generacijama, rekao je Želimir Feitl.

    U ime Grada Karlovca akciji sportaša prisustvovala je pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Draženka Sila Ljubenko.