Prijavitelji iz Republike Hrvatske osvojili su maksimalni broj vrijednosnih kupona koji je bilo moguće osvojiti, ukupne vrijednosti 3,36 milijuna eura.

Karlovačka županija osvojila značajna financijska sredstva, od toga Karlovcu 15.000 eura

VIŠE IZ RUBRIKE

    Europska komisija je danas objavila službene rezultate, odnosno dobitnike vrijednosnih kupona nakon prvog Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava namijenjenih inicijativi „WIFI4EU“, koji je trajao od 7. do 9. studenoga ove godine. Putem održanog poziva dodijeljeno je 2.800 vrijednosnih kupona, ukupne vrijednosti 42 milijuna eura. Prijavitelji iz Republike Hrvatske osvojili su maksimalni broj vrijednosnih kupona koji je bilo moguće osvojiti na održanom Pozivu prema utvrđenim pravilima i to 8%.

    Odaziv gradova i općina na natječaj bio velik. Iz Republike Hrvatske, na natječaj se prijavilo 366 jedinica lokalne samouprave od kojih je 224 osvojilo vrijednosne kupone u iznosu od 15.000 eura, ukupne vrijednosti 3.36 milijuna eura. Komisija je zaprimila preko 13.000 prijava iz svih zemalja članica, od čega je 4.000 prijava bilo zaprimljeno u prvih deset sekundi od otvaranja poziva.

    Vrijednosne kupone osvojila je i Karlovačka županija, odnosno Generalski Stol, Ogulin, Barilović, Lasinja, Ribnik, Bosiljevo i Karlovac.

    Europska komisija do kraja ove godine planira održati još tri poziva na kojima će se dodjeljivati vrijednosni kuponi  putem „WIFI4EU“ inicijative, a na kojima će jedinice lokalne samouprave iz Republike Hrvatske koje nisu odabrane ili nisu sudjelovale na ovom Pozivu, moći ponoviti svoju prijavu.