Najdugovječnija suradnja u Karlovačkoj županiji - PŠ Ladvenjak i Karlovačka banka

Karlovačka banka donacijom PŠ Ladvenjak počela obilježavanje Svjetskog dana štednje

VIŠE IZ RUBRIKE

    Povodom Svjetskog dana štednje, predstavnici Karlovačke banke posjetili su danas učenike i nastavnike Područne škole Ladvenjak, koja je područna škola Osnovne škole Turanj. Tradicionalni je to donatorski susret predstavnika banke sa predstavnicima škole s kojom prijateljstvo i pokroviteljstvo traje već 49 godina, što takav oblik suradnje čini jednim od najdugovječnijih u Karlovačkoj županiji, a kojeg je 1970. godine pokrenula tadašnja tvrtka Karlovački tjednik i Radio Karlovac pod nazivom „Radne organizacije – pokrovitelji škola”.

    -Karlovačka banka donira je 3500 kuna, kojim je škola nabavila za dvanaestero učenika od prvog do četvrtog razreda, koji nastavu kroz kombinacije pohađaju u dva razredna odjela sportske rekvizite, a uskoro će biti nabavljen i printer. Isto tako, školska knjižnica je obogaćena novim knjigama za lektiru, rekla je ravnateljica škole Snježana Žunac i zahvalila Banci na donaciji.

    Zrinka Lukinić iz Karlovačke banke zahvalila je učenicima i njihovim učiteljicama Matei Zlatić i Josipi Tuškan na prigodnom programu koji su za goste izveli svi učenici škole, koji se sastojao od pjesme, plesa, lutkarske predstave i recitacijskog dijela.

    Uvijek nam je drago doći u ovu školu i barem malo pomoći u njezinom didaktičkom opremanju. Zapravo, današnjim danom i ovom humanitarnom akcijom naša Banka počinje obilježava Svjetskog dana štednje. Pored doniranih financijskih sredstava koje je škola iskoristila za nabavku sportske opreme, moram spomenuti i tvrtku HS produkt, koja je donirala knjige za lektiru za školsku knjižnicu, zaključila je.