Vrijedno priznanje za Aquatiku

Karlovačka Aquatika dobitnik regionalne nagrade "Brand Leader Award 2018"

VIŠE IZ RUBRIKE

    Na 8. poslovnoj konferenciji ""South East Europe Tourism – SEET 2018" Javnoj ustanovi Aquatika dodijeljena je prestižna nagrada Brand Leader Award 2018 za najbolji autentičan projekt i izuzetan doprinos promociji jedinstvenog turističkog doživljaja na tržištu Jugoistočne Europe. Riječ je o nagradi namijenjenoj tvrtkama i projektima koji su se istaknuli inovativnošću, visokim stupnjem tržišne prepoznatljivosti i pozicioniranjem autentičnih proizvoda. Novo priznanje za Aquatiku preuzela je ravnateljica Margarita Maruškić Kulaš, koja je u sklopu međunarodne konferencije SEET 2018 sudjelovala i na panelu naziva "Destinacije zdravlja, ljepote i jedinstvenog doživljaja".

    -Ova nagrada pokazuje da je Aquatika prepoznata i izvan granica Lijepe naše. Ona je ujedno i veliko priznanje za sve zaposlenike, kao i za sve koji su sudjelovali u realizaciji ovog EU projekta. Primarni cilj Aquatike bio je potaknuti razvoj turizma u Karlovcu i generirati atraktivne turističke sadržaje i doživljaje kroz cijelu godinu. Sa sigurnošću mogu reći da smo u tome i uspjeli, a uz razvoj turizma, uspjeli smo pozitivno utjecati i na razvoj poduzetništva na karlovačkom području, rekla je ravnateljica Javne ustanove Aquatika Margarita Maruškić Kulaš.

    Konferencija SEET 2018 okupila je sudionike iz svih zemalja jugoistočne Europe, Rusije, Turske, Ujedinjenih Arapskih Emirata i Kine. U sklopu konferencije održan je i panel "Destinacije zdravlja, ljepote i jedinstvenog doživljaja" na kojem je sudjelovala i ravnateljica Aquatike, koja je istaknula da, uz pružanje jedinstvenog turističkog doživljaja temeljenog na prirodnim resursima, Aquatika nastoji educirati djecu i mlade kroz vlastite edukacijske programe. Dodatno, za vrijeme konferencije predstavljena je cjelokupna turistička ponuda Karlovca te su održane B2B radionice, čiji je cilj bio dodatno promovirati kontinentalni turizam Hrvatske u Europi i svijetu.

    Da je karlovačka Aquatika već prepoznata i priznata, svjedoče i njene ostale nagrade. Među njima su: nagrada "Održivi turizam" za izniman doprinos očuvanju prirode i okoliša, dvije prestižne A+Awards nagrade u kategoriji Architecture + Landscape, prvo mjesto u kategoriji "Nacionalni projekti" na Bled Water Festivalu, nagrada "Plavi cvijet pristupačnosti" za 2017., titula drugog najuspješnijeg lokalnog EU projekta u Hrvatskoj te priznanje Hrvatske udruge za odnose s javnošću u kategoriji Odnosi s javnošću u regionalnoj i lokalnoj samoupravi. Prije nego je uopće realiziran, projekt naziva "Slatkovodni akvarij i muzej rijeka – KAquarium" prepoznala je i Europska unija. Projekt, čiji je nositelj Grad Karlovac, sufinanciran je sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 36.222.282 kune, dok njegova ukupna vrijednost iznosi 36.691.939 kuna.