Prvi Karlovački

Karlo Ressler: “Mladi u Hrvatskoj suočavaju se s istim izazovima kao i mladi u cijeloj EU”

17.05.2019

Izbori

U Ilirskoj dvorani Gradske knjižnice "Ivan Goran Kovačić" održan panel "Mladi u EU – prilika za aktivno sudjelovanje u EU"

Gradski odbor Mladeži HDZ-a grada Karlovca organizirao je danas u Ilirskoj dvorani Gradske knjižnice “Ivan Goran Kovačić” panel “Mladi u EU – prilika za aktivno sudjelovanje u EU”. Panelisti su bili nositelj liste HDZ-a na izborima za Europski parlament Karlo Ressler, kandidatkinja na izborima Nikolina Brnjac, dopredsjednik Mladeži HDZ-a grada Karlovca Renato Bukovac i koordinator Mladeži Gradske organizacije HDZ-a Karlovac Marinko Pleskina. Prije panela Karlo Ressler održao je konferenciju za novinare.

-Karlovačka županija je naša zadnja županija koju posjećujemo, prošli smo više od 9.000 kilometara, posjetili smo 90 gradova i općina. Željeli smo u prvoj fazi naše kampanje voditi jedan dijalog s hrvatskim biračima, jednu dvosmjernu komunikaciju, predstaviti sebe i naš program. Željeli smo i čuti i sve ono što građani vide kao mogućnosti hrvatskog članstva u Europskoj uniji, ali i sve zabrinutosti i sve ono što bi moglo još bolje, rekao je Ressler.

Ressler je istaknuo da su brojni izazovi s kojima se suočavaju mladi u Hrvatskoj, ali i u Europskoj uniji.

-U sklopu ovih obilazaka Hrvatske dosta smo razgovarali i s mladim ljudima. I kao potpredsjednik Mladežu Europske pučke stranke svjestan sam da je dobar dio izazova s kojima se suočavaju mladi ovdje u Hrvatskoj dosta sličan izazovima s kojima se suočavaju mladi u cijeloj Europskoj uniji, a pogotovo u novim državama članicama. To su prije svega pitanje obrazovanja i pitanje zapošljavanja. Nezaposlenost je prepolovljena od ulaska Hrvatske u Europsku uniju, stvoreno je više od 96.000 radnih mjesta u samo tri godine, kazao je Karlo Ressler.

Karlo Ressler rekao je da mladima treba podrška društva u zasnivanju obitelji.

-Treća stvar, treći prioritet za mlade, osim obrazovanja i zapošljavanja, svakako je podrška društva u zasnivanju obitelji. Podrška u rješavanju stambenog pitanja sigurno je jedan dobar dio toga. U protekle dvije godine za više od pet tisuća mladih obitelji subvencionirani su stambeni krediti, kazao je Ressler.

Skupu su prisustvovali kandidati s liste na izborima za Europski parlament Nikolina Brnjac, Danijel Marušić i Stjepan Adanić, saborska zastupnica i predsjednica HDZ-a grada Karlovca Marija Jelkovac i karlovački gradonačelnik Damir Mandić. (b.o.)

Foto: b.o.