Bosiljevo postane ugodnije mjesto za život

Kandidatkinja HDZ-a za načelnicu Općine Bosiljevo Sandra Ulaković predstavila danas svoj izborni program

VIŠE IZ RUBRIKE

    Na lokaciji Starog grada Bosiljevo, u nazočnosti ministrice kulture i medija Nine Obuljen Koržinek te aktualne županice i kandidatkinje HDZ-a za županicu Karlovačke županije Martine Furdek Hajdin, Sandra Ulaković rekla je najvažnije odrednice svog izbornog programa.

    Navela je kako je Bosiljevo mjesto koje ima sve preduvjete za razvoj gospodarstva i turizma, a da bi se to postiglo potrebni su dodatni sadržaji. Cilj kandidature Sandre Ulaković, kao i njezinih članova općinskog vijeća, je da općina Bosiljevo postane ugodnije mjesto za život. Središtu općine koje je srce okupljanja svih mještana potrebna je vizualna promjena od uređenja dotrajalih zgrada, parkirališta do parka i igrališta. Potrebno je napraviti dječje igralište koje bi bilo mjesto okupljanja za svu djecu i roditelje, sportsku dvoranu koja bi bila mjesto sastanka svih mještana u svrhu raznih događanja, nastupima KUD-ova, sportskim društvima, umirovljenicima i mladima, a sve to u suradnji sa Karlovačkom županijom i nacionalnom razinom. Jedan od prvih razgovora sa Županijom kada postane načelnica bit će, navodi Ulaković, uređenje kupališta u Prikuplju. Ulaković je istaknula kako bi Prikuplje postalo još ugodnije mjesto za odmor potrebno je okupiti sve postojeće iznajmljivače, potaknuti nove da se uključe te im pomoći u njihovu radu i promociji.

    -Također, potrebno je omogućiti poljoprivrednicima da plasiraju svoje domaće proizvode u svrhu razvoja seoskog turizma te poboljšati infrastrukturu i nabaviti potrebnu opremu za vatrogasna društva, čiji rad iznimno cijeni. Lovačko društvo ove godine slavi 75 godina postojanja, okuplja najveći broj članova te ima sve preduvjete za razvoj lovnog turizma. Rad Sandre Ulaković bit će usmjeren i na uključivanje starijih mještana u rad Općine s obzirom na njihovo bogato životno iskustvo. Što se tiče infrastrukture planira raditi na kvalitetnijoj povezanosti naselja: Bosiljeva, Grabrka, Prikuplja i Vodene Drage. U planu je izgradnja nove pješačke i biciklističke staze te bolje osvjetljenje ceste koje će osigurati bolju sigurnost u prometu, kao i mogućnost razvoja turizma. Dvorac Bosiljevo je sustavno zanemarivan te je njegov potencijal veliki, a koji je ostvariv suradnjom Vlade RH, Ministarstava i Županije. U proteklih 8 godina puno se ovih stvari moglo napraviti te je upravo to razlog njezine kandidature za načelnicu. Budući da ovdje živi, vrlo dobro zna što je potrebno napraviti za ovu zajednicu i zato vjeruje u svoju pobjedu. Sandrin cilj je uključiti sve mještane općine i njezina vrata kao načelnice će im biti uvijek otvorena kako bi zajedno pokrenuli cjelokupni razvoj općine, navodi se u priopćenju Sandre Ulaković.

    Županica Karlovačke županije i kandidatkinja HDZ-a za županicu Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin ističe kako je Sandra Ulaković kao mlada i obrazovna osoba idealna za daljnji razvoj općine Bosiljevo. Iako je općina Bosiljevo dobro prometno povezana, nažalost nisu iskorišteni njezini potencijali, što utječe i na lošu demografsku sliku cijele Općine. Karlovačka županija je nedavno otvorila vrtić u prostoru škole, u izradi je projektna dokumentacija za sportsku dvoranu uz školu te je to smjer u kojem županija želi nastaviti raditi. Otvaranje vrtića po općinama pokazao se kao najkvalitetnija demografska mjera jer se u JLS-ovima broj djece počeo povećavati. Stari grad Bosiljevo zaista izgleda devastirano i zapušteno, navodi županica, a u budućnosti ga vidi kao gospodarski potencijal poljoprivrede i turizma, novih radnih mjesta i prvenstveno će služiti mještanima općine Bosiljevo.