Kandidat za gradonačelnika Davor Petračić: „Marmontova aleja je lice dosadašnje politike“

VIŠE IZ RUBRIKE

  Konferencija za novinare kandidata za gradonačelnika Davora Petračića održana je danas u Marmontovoj aleji.

  Petračić se tom prilikom osvrnuo na projekt rekonstrukcije D6.

  -Marmontova aleja je ustvari lice dosadašnje politike koja se oteže u beskraj i to otezanje u beskraj nije samo karakteristično za radove koji se rade u Karlovcu, nego je karakteristično za sve projekte koji se obećavaju raditi u gradu Karlovcu. I zato smatramo da je vrijeme za promjenu, jer su ljudi koji do sada upravljaju gradom Karlovcem pokazali jedno nasnalaženje upravo u tim komunalnim projektima koji su ustvari baza upravljanja gradom i oni bi se trebali voditi s više stručnosti, osjećaja i znanja. U Marmontovoj aleji je neshvatljiva ta dužina odvijanja radova kada znamo da postoje fiksni troškovi za one koji izvode te radove koji se umnažaju brojem dana. Znači izvođaču bi prvom trebalo biti u cilju što prije završiti te radove, uspjeti uzeti što veći profit i otići na drugo gradilište. Ovdje je situacija suprotna i vjerojatno postoji neka bitna usporavajuća činjenica koja dolazi od Grada Karlovca. Ta jedna nelogičnost između želje izvođača da što prije završi radove i otezanja radova ukazuju na činjenicu da je ustvari upravljanje gradom pogrešno, smatra Petračić.

  Kaže i kako ne poznaje u cijelosti situaciju koja se događa "iza kulisa u Marmontovoj aleji", te kako bi trebalo poslušati izjave jedne i druge strane i onda odlučiti.

  -Mogući je raskid ugovora, ali brzo ugovaranje i završavanje radova. Sumnjam na puno stvari, ali ne mogu sada točno uprijeti prstom što bi to bilo, kazao je.

  Ako postane gradonačelnik, rekao je kako neće dopustiti da projekti traju predugo.

  -Naravno da ću se baviti svim projektima u gradu Karlovcu i nikako neću dopustiti da projekti traju predugo. Jedan od uvjeta dobivanja natječaja će biti dinamički plan u kojem će izvođač morati dokazati da posjeduje potrebne resurse da bi te projekte napravio ne u roku u kojem on želi, nego u roku kojem odgovara gradu Karlovcu, jer razlika je u kvaliteti stanovanja kada vam u ulici traju radovi dvije godine, ili možda dva, tri mjeseca. To je bitna razlika i za to je u biti odgovoran gradonačelnik, poručio je Petračić.