Prvi Karlovački

KAkvart u Mjesnom odboru Zadobarje

06.09.2019

Karlovac

Uređen prilaz prostorijama Mjesnog odbora Zadobarje i KUD-a Zadobarje

U Mjesnom odboru Zadobarje realiziran je projekt kojeg su prijavili na ovogodišnji natječaj KAkvart. Uređen je prilaz prostorijama Mjesnog odbora Zadobarje i KUD-a Zadobarje, za što su kroz natječaj dobili financijsku podršku u iznosu od 20.000 kuna. Veliki dio radova odradili su  volonterski sami mještani.

-Ovim uređenjem olakšali smo pristup prostoru Mjesnog odbora, ali i članovima KUD-a za njihove aktivnosti. Osim toga, u blizini je i škola, pa je sada taj dio poprimio puno ljepši i uredniji izgled, istaknula je predsjednica Vijeća Mjesnog odbora Zadobarje Sanja Sila.

Projekt KAkvart pokrenut je 2016. godine od  strane Grada Karlovca. Jedinstveni je projekt u Republici Hrvatskoj, predstavlja sinergiju Grada Karlovca, privatnog sektora i volonterizma, u čemu veliku ulogu imaju građani koji biraju i prijavljuju projekte koje smatraju važnima, a sami svojim radom osiguravaju njihovo provođenje. U 3 godine realizirano je 50 projekata ukupne vrijednosti preko 4 milijuna kuna. Na ovogodišnjem natječaju KAkvart financijski je podržano 26 projekata, 8 društvenih i 18 komunalnih.

Ukupni dodijeljeni iznos za svih 26 projekata je 700 tisuća kuna. Glavni partner Gradu Karlovcu u projektu KAkvart je Heineken Hrvatska s brendom Karlovačko. (b.o.)