Priopćenje Građanske inicijative "Probudi Karlovac"

"Kako pomoći mladima u njihovoj sigurnijoj budućnosti?"

VIŠE IZ RUBRIKE

  Priopćenje donosimo u cjelosti.

  Potaknuti velikim uspjehom mladog Karlovčanina, izumitelja MAKERphone-a postavljamo si pitanje: "Kako pomoći mladima u njihovoj sigurnijoj budućnosti?"

  Omogućiti im posao sa sigurnim i realnim primanjima, potaknuti i privući gospodarstvenike koji bi ulagali u naš grad i našu županiju, otvoriti nova radna mjesta.

  Pomoći im raznim sufinanciranjem u riješavanju njihovog doma, pokriti dio kamata za stambeni kredit, pritiskati banke da umanje "bezobrazno" velike kamate.

  Potaknuti mlade obitelji iz Zagreba i okolice da kupe stanove i kuće u Karlovcu i okolici. Zašto? Zato jer su nekretnine ovdje jeftinije, život je mirniji, manje su gužve, a radno mjesto u Zagrebu im je na 20 minuta autom, prije će doći na posao iz Karlovca u centar Zagreba, nego iz Sesveta ili Žitnjaka.

  Umanjiti prirez, razvijati Veleučilište u smjeru Sveučilišta, osigurati siguran smještaj u vrtićima svakom djetetu, razvijati dodatne sadržaje za mlade i njihove obitelji, igrališta, kino, urbani noćni život,...pojačati turističku ponudu.

  Što Grad Karlovac čini --- NIŠTA, osim što diže prireze, uništava grad suludim projektima minihidroelektrana od kojih koristi ima samo politička opcija na vlasti.

  Izađimo na tržište s našim gradom i našom županijom, bogata je prirodnim ljepotama i dobrim i radišnim ljudima. Imamo bogatu i ponosnu povijest, iskusne ljude koji mogu i hoće pomoći u osiguranju boljeg života mladim naraštajima. Pozovimo mladost i probudimo im želju za životom i stvaranju obitelji u našem gradu. Naš grad i naša županija je "uspavani dobri div" #ProbudiKA Vas poziva da zajedno probudimo naše gradove i općine i napravimo ih  ugodnijima za život!!!

  Za građansku inicijativu „Probudi Karlovac“

  Žarko Latković i Alen Kristović