Jelkovac: Mandić i ja igramo za isti tim

Jelkovac poručila Layu: Nisam ničiji pitbull, vrijeđajući mene uvrijedili ste sve žene

VIŠE IZ RUBRIKE

  Nakon što je saborska zastupnica i predsjednica karlovačkog HDZ-a Marija Jelkovac kritizirala oporbu koja se prvi puta nakon izbora okupila na prosvjedu protiv gradnje male hidroelektrane na slapu na Korani te kazala kako je gradske vijećnike, Davora Petračića i Darija Jankovića u cijelu priču uveo Vladimir Lay, prozvani Lay dao je intervju jednom karlovačkom portalu nazvavši Jelkovac pitbullom koji bezpogovorno izvršava što mu se kaže, a HDZ optužio za staljinizam i jednoumlje.

  Jelkovac nije ostala dužna Layu kazavši kako iznoseći činjenice za MHE na Korani nije nikoga uvrijedila, ali zato je ističe Lay uvrijedio nju i brojne članove HDZ-a iznoseći tezu da Damir Jelić odlučuje o svemu aludirajući na jednoumlje.

  - G. Lay optužuje HDZ za jednoumlje, a on sam ne priznaje proces unutarstranačkih izbora na principu 1 član -1 glas kroz koji sam izabrana, dakle izruguje demokratski izborni proces i tvrdi da sam instalirana od strane Damira Jelića vrijeđajući na taj način ljude koji su me izabrali. Po njemu sam Jelićev „pitbull“ koji bespogovorno izvršava sve što mu se kaže, valjda zato što sam žena pa ne znam misliti svojom glavom, stoji u priopćenju kojeg potpisuje Jelkovac.

  -Moram priznati da ste me s takvim stavom kao intelektualac zaista neugodno iznenadili, a vrijeđajući mene uvrijedili ste sve žene koje odgovorno obnašaju sve poslove i dužnosti, pa tako i političke dužnosti, i nisu ničiji „pitbulli“ niti lutke na koncu. Kao žena i kao političarka morala sam reagirati na ovakav uvredljiv stav prema ženama radi svih žena, a posebno radi onih koje jesu danas, ali i onih koje će u budućnosti ući u prostor politike.

  -Ne morate hiniti zabrinutost za gradonačelnika Damira Mandića, on i ja smo kao Modrić i Mandžukić i igramo za istu reprezentaciju.

  Za kraj Layu je poručila da ne kani ulaziti u polemike, već će svoj posao nastaviti raditi odgovorno i na taj način služiti svim sugrađankama i sugrađanima.