Ove godine pet je građevinskih tvrtki i obrta dobilo gradske poticaje za gospodarstvo

Izgradnji Marinković gradska potpora pomogla u nabavci skele

VIŠE IZ RUBRIKE

  Tvrtka Izgradnja Marinković d.o.o. jedna je od pet građevinskih tvrtki koje su tijekom ove godine ostvarile poticaj Grada Karlovca. Jedno od gradilišta na kojem su angažirani je novi pogon tvrtke Kontal u poslovnoj zoni Logorište, koje su danas obišli i predstavnici gradske uprave na čelu s gradonačelnikom Mandićem.

  Snježana Turalija privremena pročelnica gradskog upravnog odjela za gospodarstvo naglasila je da je potpora Izgradnji Marinković dodijeljena iz programa malih potpora.

  Sveukupno smo u ovoj godini dodijelili 83 potpore u poduzetništvu i obrtništvu, ukupne vrijednosti milijuna i 150 tisuća kuna. Znači da već i potrošili što smo planirali, ali najvažnije je reći da ukupna vrijednost svih investicija kada se zbroje svi dobitnici potpora je više od 2,3 milijuna kuna, rekla je također Turalija.

  Izgradnja Marinković obiteljska je tvrtka koja je osnovana 1985. godine i zapošljava 25 radnika. Rade na području cijele Hrvatske, a nastoje se nametnuti kvalitetom. Potvrda toga je da s nekim tvrtkama, odnosno za njih grade već više desetaka godina, kao što je slučaj i s Kontalom s kojim surađuju već 15 godina.  Domagoj Marinković, vlasnik tvrtke, naglasio je da je svaka potpora poduzetnicima dobrodošla.

  Iz programa potpore malih vrijednost dobili smo 26.800 kuna i to nam je pomoglo da nabavimo jedan dio opreme. Uložili smo taj novac u skele i u oplate. To je bio jako dobar program i hvalevrijedno, jer nama poduzetnicima omogućavaju da lakše dođemo do nekih materijala i opreme koji su nam potrebni da možemo konkurirati na tržištu.

  Gradonačelnik Mandić je napomenuo da je želja da se već  u narednoj godini uvedu neke nove mjere poticaja.

  Drago mi je da smo danas u hali koju je gradila tvrtka iz Karlovca za isto tako tvrtku iz Karlovca. Ova potpora nije velikog iznosa i nama je na neki način uputa što i kako raditi narednih godina. Slijedi nam već u proračunu za 2019. vidjeti kako te programe potpore programirati u jednom dijelu s nekim novim rješenjima. Vidljivo je da se gospodarstvo razvija, da se javljaju nove potrebe i povratna informacija od strane poduzetnika je nama ključ da bi ti programi bili učinkoviti i da bi dali rezultat kojem se svi nadamo, rekao je gradonačelnik.