Ove godine zahtjevnije provođenje projekta

I Grad Karlovac u Školskoj shemi

VIŠE IZ RUBRIKE

    Ministarstvo poljoprivrede ove godine je donijelo Pravilnik o novoj Školskoj shemi. Temeljem Pravilnika, donesenog krajem mjeseca srpnja i Grad Karlovac je počeo s prikupljanjem podataka. Naime, Agencija za plaćanje objavila je javni poziv kojim se trebaju zainteresirani  javiti za iskazivanje interesa za sudjelovanje, a poziv je upućen na osnivače koji trebaju prijaviti svoje škole. Javni poziv vrijedi i za dobavljače koji  se također  trebaju javiti.  Grad Karlovac bi  tako trebao prijaviti svih svojih 10 osnovnih škola kojima je osnivač i Centar za odgoje djece i mladeži.

    -Prošle godine je taj projekt započeo i tada su se same škole prijavljivale, a ove godine to će učiniti njihov osnivač. I dalje će škole bit ključne u raspodjeli voća i povrća. Važno je spomenuti da se nabavka voća i povrća odnosi na sve osnovne i srednje škole, a mlijeko i mliječni proizvodi samo za učenike od prvog do četvrtog razreda osnovne škole. U tijeku smo s prikupljanjem podataka, izjavila je gradska pročelnica za društvene djelatnosti Draženka Sila Ljubenko i istaknula.

    -15. listopada započet će raspodjela voća i povrća školama koje su se prijavile i to na temelju broja učenika koji će biti prijavljeni u e-matici zaključno s 30. rujnom. U tijeku je prikupljanje podataka i onog svega što moramo odraditi operativno i tehnički. Ovaj projekt započeo je prošle godine, 1. kolovoza i završava 31. srpnja 2023. godine. Ove godine provođenje Školske sheme bit će malo zahtjevnije te ima puno više aktivnosti vezanih uz vidljivost njegova provođenja. No, više će se znati kada počne i sama provedba.