Predstavljen program HSU-a za europarlamentarne izbore

HSU traži uvođenje europske umirovljeničke potrošačke kartice

VIŠE IZ RUBRIKE

EU izbori

Dvije trećine zakona koji se donose u EU parlamentu direktno se tiču svih nas stanovnika RH i stoga je ključno sudjelovati u radu parlamenta i ključno je da umirovljenici imaju svog predstavnika, rekla je Ema Culi

Hrvatska stranka umirovljenika u Karlovcu je danas održala predizborni skup na kojem su predstavili svoj program za izbore za EU parlament. Ovo je prvi put da HSU samostalno izlazi na EU izbore.

O programu je govorila nositeljica liste Ema Culi naglasivši da se HSU zalaže za zdrav i održiv život umirovljenika i osoba starije životne dobi.

-Taj cilj ćemo ostvariti kroz smanjenje stope siromaštva, kroz veću razini zaštite potrošača i zdravlja, zatim kroz unapređenje i razvoj mobilnosti koja je ključna da se umirovljenici i sobe starije životne dobi uključe u socijalna zbivanja što produljuje njihov život. Nadalje zalagat ćemo se za osnivanje agencije za stariju populaciju i umirovljenike kako bi na jednom mjestu mogli dobiti sve informacije i zaštiti svoja prava kad je to potrebno. Zalagat ćemo se i za regulaciju mirovine u okviru plaće da to bude iznad stope siromaštva, ali radit ćemo na uspostavi jednog projekta koji je jedinstven na području EU, a to je europska umirovljenička potrošačka kartica koja će svim umirovljenicima na jedinstvenom tržištu omogućiti da imaju iste benefite prilikom kupnje roba i usluga, rekla je nositeljica liste.

Culi je još dodala da će se zalagati za osnivanje centara u kojima će umirovljenici dobiti besplatnu pravnu pomoć, budući da su oni najčešće žrtve prevara. Tražit će i da imaju jednaku zdravstvenu zaštitu kao što je to u ostalim članicama EU.

-Dvije trećine zakona koji se donose u EU parlamentu direktno se tiču svih nas stanovnika RH i stoga je ključno sudjelovati u radu parlamenta i ključno je da umirovljenici imaju svog predstavnika, poručila je Culi i pozvala građane da izađu na izbore za EU parlament 9. lipnja i glasaju za listu broj 7.

Na sedmom mjestu liste HSU-a za EU parlament jer Karlovčanin Frane Kaleb, predsjednik karlovačke gradske i županijske organizacije HSU-a. Govorio je o projektima vezanima za umirovljenike koji se provode u našoj županiji, a predstavio je i svoj rad budući da je višegodišnji vijećnik u karlovačkom Gradskom vijeću i pet mandata je vijećnik u GČ Grabrik, a također je bio i predsjednik te četvrti. Pozvao je građane da izađu na izbore i dana listi broj 7 zaokruže redni broj 7.