Srakovčić: "Ova nagrada dokazuje kontinuitet ponude i kvalitete koja je konstanta već šesnaest godina"

Hotel Korana Srakovčić - najbolji mali obiteljski hotel u 2018.

VIŠE IZ RUBRIKE

    Dodjelom nagrada, sinoć su zaključeni Dani hrvatskog turizma koji su se održali u gradu Hvaru. Dodijeljene su turističke nagrade za najbolje od najboljih i to u kategorijama Kulturna i turistička atrakcija godine, Turistički događaj godine, Inovacija u turizmu, Marina i Restoran godine, Kamp godine, Turistička agencija, Hotel i Turistička destinacija godine te nagrada „Anton Štifanić“ – za životno djelo. Nagrade najboljima su uručili predsjednik Vlade Andrej Plenković, ministar turizma Gari Cappelli, direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić te predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović.  Najbolji mali obiteljski hotel u Hrvatskoj ove godine je hotel Korana Srakovčić iz Karlovca. Vlasnik hotela Ivan Srakovčić kaže:

    -Šesnaest je godina od građenja replike hotela Stara Korana, kako smo ju od milja zvali i nastanaka hotela Korana Srakovčić. Prvih sedam godina naš mali obiteljski hotel nagrađivan je s prvim mjestima i dva puta s drugim u kategorijama malih obiteljskih hotela te brojnim priznanjima. Jedna od najdražih osobnih nagrda mi je nagrada za životno djelo u turizmu „Anton Štifanić“. Nakon četverogodišnje pauze tijekom kojih se nismo kandidirali, ove godine bez moga znanja, kćer je poslala prijavnicu za kandidaturu i tako je sve počelo. Sve do jučer, dok nisam dobio poziv na svečanost uručenja nagrađenih na Hvar, nisam znao da smo opet proglašeni najboljim malih obiteljskim hotelom. Moram naglasiti da mi je ovo priznanje još važnije nego ona prijašnja, jer dokazuje da smo održali konstantu u ponudi i kvaliteti i da nismo oscilirali u radu svih šesnaest godina, bez obzira koliko je turističko tržište osjetljivo i zahtjevno. Ako uzmemo u obzir da smo i prije šesnaest godina bili prepoznatljivo i cijenjeno ime u ugostiteljstvu i turizmu Hrvatske, ova nagrda nam je onda još veće priznanje, zaključuje Srakovčić.

    Zagreb je najbolja city break destinacija, hotelom godine proglašen je Esplanade Zagreb, najboljom je destinacijom odmorišnog turizma proglašen Mali Lošinj, za ruralni odmor najbolja je Dalmatinska zagora, a Krapinske toplice najbolje su za zdravstveni turizam. Žiri je ove godine odlučio da je najautentičnija primorska destinacija, odnosno malo misto, Sutivan na Braču, šampion kontinentalnog turizma je Zagorje. Među desetak nagrada ili top 10 u turizmu za 2018.,turističku nagradu „Anton Štifanić“ za životno djelo dobio je Jerko Sladoljev. On je u turističkom sektoru poznat kao veliki međunarodni stručnjak pogotovo za kamping, a u turizmu je ukupno proveo 60 godina, no i sad je aktivan te kao konzultant surađuje s brojnim tvrtkama i strukovnim udruženjima diljem Europe.

    Karlovačka županija je i ove godine najposjećenija turistička destinacija kontinentalnog dijela Hrvatske. Među laureatima pored hotela Korana Srakovčić  su također i Kamp Plitvice Holiday Resort iz Rakovice, koji je ponio nagradu kao kamp s najinovativnijom ponudom smještaja. Kamp Slapić iz Duge Rese nominiran je među tri najbolja mala kampa u Republici Hrvatskoj i ponio je priznanje kao najbolji mali kamp u kontinentalnoj Hrvatskoj, prestižno priznaje dobilo je i Foginovo kupalište u Karlovcu koje je nominirano u tri najbolje plaže u Hrvatskoj čak i u konkurenciju plaža u priobalju.

    U prigodi ovih vrijednih nagrada županijskim turističkim destinacijama i djelatnicima župan Damir Jelić je nagrađenima uputio pismo čestitke i zahvale u kojem čestita na zasluženo osvojenim nagradama. Župan pri tome zahvaljuje turističkim djelatnicima koji svojim vrijednim radom stalno unapređuju turističke sadržaje i proširuju ponudu Karlovačke županije te tako izravno doprinose vidljivom razvoju turizma i ukupnog gospodarstva na prostoru Karlovačke županije. Karlovačka županija će i nadalje stvarati uvijete i pretpostavke za poboljšanje turističke ponude te biti na usluzi svim turističkim djelatnicima, tvrtkama i ustanovama koje se njime bave, navodi se u županovoj čestitci.