Prvi Karlovački

HDZ-ovi kandidati za VII. Izbornu jedinicu predstavili se danas u Karlovcu: „S obzirom na dosadašnja postignuća tražimo novo povjerenje“

Autor: Sunčica Laić

20.06.2020

Izbori

Ponosan sam što predvodim ovu pobjedničku listu, poručio je nositelj liste Tomo Medved

Svih 14 kandidata HDZ-a za VII. Izbornu jedinicu predstavili su se danas u prostoru Muzeja Domovinskog rata na Turnju, nakon čega su se družili s građanima na tržnici.

Podsjetimo, kandidati su redom Tomo Medved, Tomislav Čorić, Nada Murganić, Davor Ivo Stier, Tomislav Klarić, Josip Salapić, Domagoj Ivan Milošević, Nikolina Brnjac, Marija Jelkovac, Majda Burić, Tomislav Masten, Tomislav Lipošćak, Vladimir Iviček i Maja Grba Bujević.

Nositelj liste, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved rekao je kako je ponosan što predvodi ovu pobjedničku listu.

Želim iskazati poseban ponos što se na listi HDZ-a u VII. Izbornoj jedinici nalazi pet kvalitetnih, stručnih i dokazanih članica HDZ-a. Na listi se nalazi i pet bivših saborskih zastupnika, tri državna tajnika i ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu. Tu su i tri bivša ministra, dva aktualna ministra. Iz životopisa kandidata vidi se da se na njoj nalazi i veliki broj stručnih osoba i uspješnih poduzetnika. Na listi se nalazi i pet Tomislava i to je nešto što također odašilje poruku prema našem narodu, istaknuo je Medved predstavljajući kandidate.

Naglasio je kako je u protekle četiri godine Vlada na čelu s predsjednikom Andrejem Plenkovićem realizirala  sva programska područja i sve njihove ciljeve.

-Izašli smo 2016. godine pred narod sa traženjem povjerenja za četiri osnovna smjera djelovanja, a to su politička stabilnost, pravna sigurnost, gospodarski razvoj i društvena solidarnost. I svi ti programi realizirani su. Pored toga što smo planirali, čitav spektar izvanrednih okolnosti zadesio je Vladu. Krizno upravljanje i vezano za pandemiju Covid-19 i potres u Zagrebu i migrantska kriza uspješno je svladana upravo zahvaljujući sposobnosti predsjednika Vlade, dužnosnika u Vladi ali i čitave Hrvatske demokratske zajednice. I na osnovu tih postignuća stojimo danas pred vama u ovoj kampanji i tražimo vaše obnovljeno povjerenje. Povjerenje za ljude koji su kroz svoj životni i profesionalni vijek pokazali svoje domoljublje, ali pokazali i svoje sposobnosti. U program HDZ-a naglasak je stavljen na socijalnu sigurnost, perspektivnu budućnost, ekonomsku suverenost, osnaženu državnost, globalnu prepoznatljivost. Deset je ključnih prioriteta, a to su ponosna i suverena Hrvatska, učinkovita država, radna mjesta i plaće, demografska revitalizacija, zdravstvo i mirovine, obrazovanje, znanost i industrija, samodostatnost u hrani i energiji, obnova grada Zagreba nakon potresa i ravnomjerni razvoj Hrvatske. S osloncem na postignuće i rezultate koje smo imali u protekle četiri godine, stojimo pred svojim narodom i tražimo novo povjerenje. Hrvatska 2020. ima postignuća i puno je bolji život u njoj nego 2015. godine. Ovdje na stožernoj točki obrane grada Karlovca i Hrvatske u Muzeju Domovinskog rata Turnja, još jednom pokazatelju uspješne suradnje Grada Karlovca, Karlovačke županije i Vlade RH simbolično pristupamo pripremi za dobivanje parlamentarnih izbora 05. srpnja. Simbolično dolaskom u Muzej mogli smo vidjeti i postignuća u obrani od poplava, na Turnju očekujemo s 1. 7. dobivanje građevinske dozvole za izgradnju „obilaznice koja život znači“…. Niz je projekata, niz je postignuća. Iza nas su rezultati, a ispred nas novi izazovi. Pokazali smo usred pandemije Covida-19 kako se uspješno nosimo u zaštiti života i zdravlja našega naroda. Ono što smatram vrlo bitnim, naša Vlada je promijenila paradigmu odnosa države prema radnom sektoru. Više od pola milijuna radnika zadržano je na radnim mjestima zahvaljujući mjerama Vlade Andreja Plenkovića. Sve su to činjenice i argumenti koji nam daju za pravo stati čistog obraza pred svoj narod i zatražiti novo povjerenje, da zajedno kao što smo 90-ih ovdje na Turnju i na cijeloj crti bojišnice bili u obrani, danas zajedno branimo modernu, suverenu i sigurnu Hrvatsku. Zato izađite na izbore i dajte svoje povjerenje listi HDZ-a u VII. Izbornoj jedinici, poručio je Medved.