Realistični prikaz obrane Vukovara

Glazbeno scenski spektakl "Bitka za Vukovar" večeras u Dugoj Resi

VIŠE IZ RUBRIKE

    Bitka za Vukovar, naziv je glazbeno-scenskog prikaza predstave koja će večeras biti održana u dugoreškoj kinodvorani. Prva je to braniteljska i edukativna predstava koji su režirali hrvatski branitelji, a koja na realističan način prikazuje herojsku obranu grada Vukovara.

    -Kroz predstavu se priča priču o gradu Vukovaru prije rata, o tome kako smo branili grad i na kraju završavamo s jednim kratkom filmom koji prikazuje kako grad Vukovar izgleda danas, kazao je predsjednik udruge branitelja Hrvatski pleter Damir Plavšić.

    Tijekom projekcije filmova koriste se specijalnim svjetlosnim i zvučnim efektima te tako gledatelji imaju osjećaj da i osobno sudjeluju u bitkama za obranu grada Vukovara. Predstava se odvija u potpuno zamračenom prostoru, a tamu razbija samo drhtava, crvena svijetlost lampiona. Iz tame izviru glasovi glumaca koji se isprepliću sa zvukovima sirena opće opasnosti, eksplozijama granata, prelijetanjima zrakoplova, urlicima, lavežima pasa, mirisima svijeća i dima. U predstavi je do sada sudjelovalo više od 6 i pol tisuća izvođača, a pogledalo više od 70 tisuća gledatelja. U njoj će ovoga puta nastupiti dječje i odrasle folklorne skupine KUD-a Vičnica Belajske Poljice, a sama svrha predstave je edukacija.

    -Prilagodili smo ju uzrastu djece starije od 12 godina. Naravno da ju mogu gledati i mlađi, ali zbog specijalnih efekata preporučujemo ju ipak uzrastu iznad 12 godina.

    Ulaz na predstavu je besplatan, a početak je u 19:30 sati.