Proglašenjem pobjednika danas završavaju karlovačka filmska događanja

Filmska revija mladeži i Four River Film Festival u iščekivanju pobjednika

VIŠE IZ RUBRIKE

  Posljednji dan projekcija natjecateljskog programa na žutom tepihu iznova je napunio dvorane Zorinog doma u Karlovcu.

  Prije početka projekcija, održan je još jedan u nizu pratećih programa naziva Srednjoškolci predstavljaju srednjoškolcima. Predstavljena je Ljetna škola filma „Šipan“ i Dubrovnik Film Festival. LJŠFŠ jedinstvena je manifestacija koja se već 15 godina u prvoj polovici kolovoza održava na otoku Šipanu. Sastoji se od filmskih radionica za djecu i mlade i probranih filmskih projekcija. Uz ove krasne nacionalne manifestacije, predstavljena je i jedna američka. Riječ je o progresivnom festivalu za mlade pod nazivom Rough Cut Film. Osim festivala, predstavljen je i nacionalni natječaj Europske Komisije za mlade filmaše na koji se zainteresirani mogu prijaviti do kraja listopada. Pobjednici natječaja dobiti će priliku snimiti kratkometražni film uz bespovratnu novčanu potporu od 7500EUR i mentorstvo priznatih europskih redatelja – Dalibora Matanića, Matthiasa Hoenea, Tomasza Koneckija, Yorgosa Zoisa i Zaide Bergroth.

  U poslijepodnevnim satima, održan je bogat radionički program. Mladi filmaši bavili su se mnoštvom tema, od mentalne higijene Jelene Oršolić i Katarine Ridzak preko tamne komore Pavla Kocanjera do masterclassa The Power of Sound Design in Advertizing (and Film) Nikole Jankovića.

  Večer je završena kvizom na Starom gradu Ozlju i projekcijom filma Ljeto u Brooklynu, koji je svoju svjetsku premijeru doživio na Sundance Film Festivalu.

  Cjelokupni program održava se u organizaciji Kinokluba Karlovac i Hrvatskog filmskog saveza, te je za predivni ambijent u Ozlju, uz glavne organizatore zaslužna i Družba „Braća Hrvatskog Zmaja“.

  Svečano zatvaranje Revije i Festivala, s dodjelom nagrada pobjednicima, bit će održano danas, 15. rujna u slatkovodnom akvariju Aquatika s početkom u 12.00 sati.Filmska