U sklopu Festivala bira se i najbolja fotografija s prikazom neke volonterske aktivnosti

Festival volonterstva po šesti put u Karlovcu: Bira se NAJvolonter grada

VIŠE IZ RUBRIKE

  Festival volonterstva jednodnevno je događanje koje se u samom centru Karlovcu održava već šestu godinu. Zamišljeno je kao zbir aktivnosti kojima je cilj povećati vidljivost volonterskog rada, promovirati i poticati volonterski rad u Karlovcu kao i pojačati svijest građana o dobrobiti volontiranja za cijelu lokalnu zajednicu te o potrebi vrednovanja volonterskog rada. Na Šetalištu dr. Franje Tuđmana 22. rujna od 10 do 13 sati organizatori će predstaviti svoje aktivnosti, a svi oni koji žele sudjelovati mogu se prijaviti do 16. rujna putem prijavnice. Također, Festival donosi i novost.

  -Kako provodimo dva projekta kojima je cilj poticanje volonterstva u osnovnim i srednjim školama te organizacija odnosno osnivanje volonterskih klubova tako ćemo ove godine pozvati i te volonterske klubove da predstave javnosti svoje programe, rekla je predsjednica udruge Carpe diem, Aleksandra Podrebarac.

  Osim predstvaljanja svojih programa, organizatori mogu prijaviti sve one osobe koje su starije od 14 godina i koje su u proteklih godinu dana volontirale minimalno 80 sati za NAJvolontera grada Karlovca i to putem prijavnice zaključno do 16. rujna. Nagradit će se volonteri u četiri kategorije, od 14 do 19 godina, od 20 do 29, od 39 do 60 i iznad 60. No to nije sve.

  -Svi oni koji imaju fotografije koje prikazuju neke volonterske aktivnosti dobro su došle jer će se birati i najbolja fotografija. Važno je da njihova tema bude volontiranje u zajednici, a prijaviti se mogu sve osobe starije od 14 godina. Fotografije će biti izložene na Festivalu, a najbolju od njih odabrat će građani, naglasila je Podrebarac.

  Svi oni koji žele sudjelovati u ovoj aktivnosti, mogu se prijaviti ovdje.

  Festival organizira udruga Carpe Diem - Lokani volonterski centar VolonterKA.