Akcija Autokluba Karlovac u suradnji s Policijskom upravom karlovačkom

Edukativna akcija s "HAK-om sigurno u školu"

VIŠE IZ RUBRIKE

    Djelatnici Autokluba Karlovac u suradnji s pripadnicima Policijske uprave karlovačke u sklopu edukativnih akcija "Europski tjedan mobilnosti" i "S HAK-om sigurno u školu" održali su danas na početku Radićeve ulice edukaciju učenika prvih razreda karlovačkih osnovnih škola. Edukacija je bila namijenjena učenicima osnovnih škola Braća Seljan, Dragojla Jarnević, Grabrik, Banija i Dubovac. Stručni savjetnik Autokluba Karlovac Dobrivoj Kovačević istaknuo je da tradicionalno u rujnu provode ovakve edukacije.

    - "S HAK-om sigurno u školu" tradicionalno se provodi već godinama, ove godine obilježili smo pedeset godina akcije, koja je kroz godine promijenila ime, ali je smisao ostao isti. Cilj je da se učenici prvih razreda, najmlađi uzrast, koji se po prvi put samostalno pojavljuje u prometu, educira o sigurnom ponašanju dok se prelazi prometnica, korištenju prometnih svjetala, a usput ih nagradimo s materijalima, koji im pomažu da budu bolje uočljivi na prometnicama, kazao je Kovačević.

    Kovačević je istaknuo da su djeca puno toga već naučila u vrtiću i od roditelja, ali je dobro ponoviti edukaciju.

    -Djeca već dosta toga znaju, ali stara poslovica kaže da je ponavljanje majka znanja, pa vrijedi ponavljati određene stvari tako da to dođe na svoje mjesto. Sve oni to znaju, samo je problem da se to zna odraditi u stvarnim uvjetima. Pojedinac je uvijek pažljiv, problem je kada su djeca u grupi, tada su manje pažljiva. U grupi su djeca razigrana i nepredvidiva, pa vozači moraju biti uvijek na oprezu, rekao je Kovačević.