Do 24. ovog mjeseca objavljen iskaz interesa za sudjelovanje u programu

Drugi „Advent u Karlovcu“ duži i sadržajno bogatiji

VIŠE IZ RUBRIKE

  Drugi „Advent u Karlovcu“  pod sloganom „Čarolija susreta“, a u organizaciji Udruge „Izvan fokusa“ ove godine održat će se dan duže i trajat će od 14. do 30. prosinca.

  -Svi zajedno smo ove godine zaključili da moramo proširiti prostor manifestacije te je ključna novost i veći broj kućica koje će se postaviti na ovogodišnjem Adventu. Taj broj bit će definiran ovisno o realnom interesu ugostitelja i trgovaca, nakon što 22. ovog mjeseca raspišemo javni poziv za zakup kućica. Uz tu novost, Adventski prostor ove godine širit će se prema Gradskom klizalištu, aktivirat ćemo i trg ispred Edisona na kojem će biti postavljena još jedna dodatna pozornica. Tako će se program odvijati na Glazbenom paviljonu i trgu ispred Edisona, najavio je novine manifestacije Filip Trezner.

  Osim ove dvije strukturalne i sadržajne novine, Udruga „Izvan fokusa“  je za potrebe unapređenja programskog sadržaja , objavila i iskaz interesa za sudjelovanjem u programu.

  -Cilj nam je da nam se jave svi pojedinci, umjetnici, udruge  kao i firme koje se bave kulturnim stvaralaštvom i da ostvare priliku sudjelovanja u programu. Iskaz interesa je otvoren dva tjedna, do 24. ovog mjeseca,  i može ga se naći na www.adventkarlovac.coma jednostavnu prijavnicu treba poslati putem e-maila. Iskaz interesa za ugostitelje i trgovce bit će raspisan 22. ovog mjeseca,precizirao je Trezner.

  Prošle godine manifestaciju je posjetilo oko 55 tisuća posjetitelja, što je prosječno od tri do pet tisuća dnevno. Radno vrijeme bit će u tjednu od 16 do 23 sati, a vikendom od 12 sati do ponoći. Valja reći  i to da je lani startna cijena zakupa bila 350 kuna dnevno za ugostitelje, a 150 kuna za trgovce. Ove godine bit će održana licitacija za pojedine prostore, tako da postoji mogućnost da bi cijene najma mogle biti više.

  Gradonačelnik Damir Mandić je iskazujući zadovoljstvo što je i ove godine Udruga „Izvan fokusa“ organizator manifestacije, na konferenciji za novinare,  istaknuo.

  -Prošlogodišnji „Advent u Karlovcu“ je ustvari obveza svima nama jer je i reakcija naših sugrađana i gostiju bila takva da smo ove godine tražili prostor da napravimo korak- dva prema naprijed što ćemo i učiniti ove godine. Grad Karlovac ima i ove godine obvezu ukrašavanja grada; mislim da smo prošle godine to uradili jako dobro. Ove godine ćemo također u nekom dijelu napraviti korak naprijed, ali to neka bude i malo iznenađenje, odnosno neka bude poseban doživljaj za naše sugrađane.

  Najavio je također da će se ove godine nešto ranije  krenuti s kićenjem  i uređenjem grada prije no što Advnet počne. Pozvao je sve ugostitelje da se prijave na javni poziv kao i sve udruge koje svojim sadržajima mogu obogatiti i oplemeniti događanje.

  -Prošle godine smo krenuli s idejom da to bude jedan obiteljski Advent, jedno obiteljsko druženje nas Karlovčana i da se nađemo na ovom prostoru. Ove godine isto to tako želimo i po našem gledanju iz perspektive gradske uprave, mislim da Advent koji nam slijedi i onaj za godinu dana; dat će jasnu sliku koja će nam reći do koje se razine Advent u Karlovcu može širiti. Advent nam je osim ovog obiteljskog dijela, interesantan i u turističkom segmentu; ne želimo nikoga kopirati, želimo imati svoju karlovačku priču, poručio je gradonačelnik.