Zavodu za hitnu medicinu Karlovačke županije odobrene su dvije specijalizacije iz hitne medicine

Dodjela bespovratnih sredstava u EU projektu "Specijalističko usavršavanje doktora medicine"

VIŠE IZ RUBRIKE

    Treća svečanost uručivanja Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za uspješne prijavitelje u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga "Specijalističko usavršavanje doktora medicine" održana je danas u velikoj dvorani Ministarstva zdravstva u Zagrebu. 17 potpisnika potpisalo je 21 ugovor kojim će dobiti više od 61,4 milijuna kuna bespovratnih sredstava za financiranje 55 specijalizanata na primarnoj razini zdravstvene zaštite. Među potpisnicima je 10 domova zdravlja, 6 zavoda za hitnu medicinu, jedinica područne, regionalne, samouprave te Nastavni zavod za hitnu medicinu Grada Zagreba, a među njima i Zavod za hitnu medicinu Karlovačke županije. Ugovore je svečano uručio ministar zdravstva Milan Kujundžić, a okupljenima se obratio i ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić kao i ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar. Svečanosti je nazočila i ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba-Bujević.

    Krajnji rok za završetak svih aktivnosti svakog pojedinog projekta specijalizacije je 31. prosinac 2023. godine. Projekt Specijalističko usavršavanje doktora medicine pokrenut je zbog poboljšanja pristupa zdravstvenoj zaštiti u manje atraktivnim, ruralnim i nerazvijenim područjima osiguranjem dovoljnog broja specijalista kako bi se postupno smanjilo upućivanje pacijenata u bolnice te osigurala veća učinkovitost u pružanju usluga zdravstvene zaštite na primarnoj razini. Ovim ugovorima i projektom Zavodu za hitnu medicinu Karlovačke županije odobrene su dvije specijalizacije iz hitne medicine, kojim su dvije djelatnice doktorice u Zavodu počele obavljanje specijalizacije. Trajanje specijalizacija je ukupno 5 godina. Bespovratno je 100 posto sredstava iz fondova EU za ovaj projekt, a čija ukupna vrijednost dvaju ugovora iznosi 2.790.397,86 kuna.

    Uz ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu Karlovačke županije Nikšu Anticu potpisivanju Ugovora bila je nazočna zamjenica župana Karlovačke županije Vesna Hajsan-Dolinar, pročelnik Upravnog odjela za zdravstvo Karlovačke županije Predrag Korać, zamjenik ravnatelja i voditelj HMS Zavoda za hitnu medicinu Karlovačke županije Mario Vrabac, koji je ujedno i mentor ovom projektu te dvije specijalizantice djelatnice Zavoda Marina Vrbančić i Iva Trgovčić.