Novi mandat od četiri godine za Darka Stankovića

Darko Stanković i dalje predsjednik Obrtničke komore Karlovačke županije

VIŠE IZ RUBRIKE

    U dvorani Obrtničkog centra večeras je održana prva sjednica Skupštine Obrtničke komore Karlovačke županije. Na dnevnom redu bilo je imenovanje vodstva Obrtničke komore Karlovačke županije u mandatnom razdoblju od 2018. do 2022. godine. Jednoglasno je po treći put za predsjednika izabran Darko Stanković, a potpredsjednici su Dubravko Draganjac iz Duge Rese i Branko Palajsa iz Karlovca. Darko Stanković istaknuo je da su prošli crni dani za obrtništvo i da je u tijeku oporavak.

    -Koraci polagani, ali dižemo se iz mjesec u mjesec, iz godine u godinu. Ovo je druga godina kako lagano rastemo, pad je bio drastičan i brz, a oporavak je spor i dug. Mi smo zaustavili pad broja obrtnika, a polako rastemo. Moram reći da su neke zakonske izuzetno loše za obrtnike i to nam usporava rast. Da su te zakonske odredbe malo kvalitetnije i da više idu u prilog obrtnika vjerujte da bi oporavak bio brz i puno kvalitetniji nego danas. Zadatak je mene, članova Upravnog odbora i svih skupštinara da pokušamo to preokrenuti u našu korist za boljitak svih nas obrtnika u Karlovačkoj županiji, kazao je Darko Stanković.

    U Upravni odbor, koji ima sedam članova, ušli su Željko Vuković i Stipo Adžaga iz Karlovca, Josip Sabljak i Dalibor Turkalj iz Ogulina, Mladen Puškarić iz Duge Rese, Dragutin Mihalić iz Ozlja i Nikola Špelić iz Slunja. U Nadzorni odbor izabrani su Branka Janus iz Duge Rese, Andrea Todorić iz Slunja i Marinko Matešić iz Ogulin. Predstavnik Obrtničke komore Karlovačke županije u Skupštini Hrvatske obrtničke komore je Stipo Adžaga. U ime Grada Karlovca skupu je prisustvovao zamjenik gradonačelnika Ivan Mrzljak.