Prvi Karlovački

Danas biramo župana, gradonačelnike i načelnike

Autor: Marta Marinović

16.05.2021

Izbori

Danas građani Hrvatske biraju tko će biti na vlasti u njihovim sredinama naredne četiri godine, dakle biraju župane, gradonačelnike i načelnike te predstavnike u županijskim skupštinama, gradskim i općinskim vijećima.

Za vijećnička mjesta u Županijskoj skupštini Karlovačke županije natječe se devet lista, dok se za mjesto župana bori četvero kandidata – Martina Furdek Hajdin, ispred HDZ-a, David Gorup ispred Živoga zida, Vlatko Ivka ispred Domovinskog pokreta i Stjepan Miklunardić ispred SDP-a.

Na funkciji gradonačelnika Karlovca pretendira petero kandidata – Damir Mandić (HDZ), nezavisni kandidat Davor Petračić, Čedomir Tatalović (Živi zid), Amirudin Talakić (HNS) i Draženka Polović (Možemo!). Za karlovačko gradsko vijeće natječe devet lista. U preostala četiri grada u županiji, Ozlju, Ogulinu, Slunju i Dugoj Resi, ukupno je za gradska vijeća istaknuta 21 lista, a za gradonačelničku funkciju u svakom se gradu natječu po tri kandidata. U općinama ukupno ima 56 kandidacijskih lista, a za načelnike, kojih je 17, bori se 36 kandidata

Biračka su se mjesta otvorila u 7 sati i zatvaraju se u 19. U županiji ima ukupno 294 biračka mjesta, a u Karlovcu ih je 93.